Vučić: Privatizovaćemo Telekom i deo EPS-a

- Sada tražimo investicionog partnera za kompaniju Telekom Srbija, kasnije idemo na otvoreni i transparentni tender, a sasvim je sigurno da nećemo prodavati većinski paket akcija Elektroprivrede Srbije (EPS), ali tražimo investitora zainteresovanog za manjinski paket, izjavio je premijer Srbije Aleksandar Vučić.

Vučić je u intervjuu za blog Londonske škole ekonomije rekao da se ne mora prodati EPS, ali do kraja godine mora se pronaći privatizacioni savetnik za Telekom Srbija.

- Mislim da će privatizacioni savetnik, zajedno sa ljudima iz Telekoma, napraviti najpovoljnije uslove, da to bude neko ko se bavi tim poslom, objasnio je Vučić, koji je u ponedeljak održao predavanje na LŠE.

Upitan o slobodi medija u Srbiji i o ukidanju emisije "Utisak nedelje", Vučić je rekao da on nema nikakav problem sa time.

- Porazgovarajte sa nekim iz Evropske unije, pošto je vlasnik te televizije (B92) čovek iz EU. Kakve to veze ima sa mnom? Šta želite da ja uradim po tom pitanju – recite mi pa da vam izađem u susret, rekao je Vučić.

Na pitanje da li smatra da u Srbiji nema nikakvog problema što se tiče slobode medija, Vučić je rekao da ne kaže da nema problema i da neke stvari svakako mogu da budu neuporedivo bolje.

- Dešavalo se da je neko u više navrata rušio sajtove, poput Peščanika. To je posao policije i nadležnih organa koji se time bave, rekao je Vučić.

- Dobili smo najbolje moguće medijske zakone i oni sada treba da se primene. Ja neću ni na koji način da se mešam u to. Moj predlog je: uradiću sve što mogu da svi govore protiv mene svakog dana, nemam ništa protiv toga i biće još ubedljivije pobede, rekao je Vučić.

- Šalu na stranu, svaka kritika je dobrodošla i stvarno je dobrodošla. Mislim da je ovo što smo videli na LŠE, gde je 40 odsto publike bilo protiv mene, a 60 odsto za, slika i prilika Srbije. To je slika i prilika demokratske Srbije. Ljudi koji različito misle, po različitim pitanjima, zaključio je premijer.

Izvor: novosti

Pogledajte još