Pogledajte kako izgleda računar budućnosti!

Hewlett-Packard predstavio je "računar budućnosti" koje uopšte nema miša i tastaturu, već se s njim u potpunosti upravlja s ekranom osetljivim na dodir, ali i dodatnom površinom (ekranom) osetljivom na dodir koja se koristi i kao virtuelna tastatura.

Model Sprout, osim zbog zanimljivog načina upravljanja, specifičan je i po tome što dolazi s projektorom (koji se nalazi iznad ekrana), sastavom od četiri kamere i skenerom koji može skenirati 2D, ali i 3D objekte. Nakon skeniranja 3D objekata, korisnici s tim objektima mogu da manipulišu, da ih pomraju na ekranu i na dodirnoj površini kao i da ih koriste u aplikacijama. Takođe, putem dodatnog stylusa (olovke za pisanje po ekranima osetljivim na dodir), moguće je crtati objekte na dodatnoj površini osetljivoj na dodir i onda ih pomerati po ekranu i koristiti u aplikacijama.

Što se samog računara tiče, ovaj all-in-one model (nema klasičnog kućišta, već se komponente nalaze unutar samog monitora) radi na Intelovom Core i7 procesoru, ima 1TB prostora za skladištenje podataka i dolazi s poslednjom verzijom Windowsa.

Na The Vergeu kažu kako je ovaj računar namenjen prvenstveno kreativcima (npr. idealno je za obradu fotografija), a omogućava i novi način upravljanja video igrama.

HP Sprout u prodaji će se pojaviti 9. novembra u SAD-u, a njegova cena iznosiće 1.900 dolara. Sve mogućnosti ovog zanimljivog računara pogledajte u prilogu.

Izvor: avaz.ba

Pogledajte još