URADILA JE ONO ŠTO NIKO NIJE OČEKIVAO: Zašto je Ana Kokić ozbiljan car? (VIDEO)

Nova pesma Ane Kokić "Ljubav na papiru" veliko je iznenađenje za njene fanove ali i celokupnu javnost. Posebno kada se pogleda spot za ovu pop numeru sporijeg ritma.

Ana očigledno pravi rez u karijeri koji su mnogi okarakterisali kao povratak na muziku koju je pevala devedesetih kao pevačica grupe "Energija". Zahvaljujući šou programu "Tvoje lice zvuči poznato" pridobija naklonost urbanog dela TV gledalaca. Iako je malo ko bio na njenoj strani dok je u prvoj emisiji izvodila pesmu pevačice Pink. Za samo nekoliko epizoda Ana pokazuje lice koje je javnosti bilo nepoznato. Ne samo profesionalizam, talenat, sposobnost za imitaciju, potpunu transformaciju, fer odnos prema kolegama. Ona je pre svega bila toliko kul u svemu tome. Opuštena, neopterećena sobom, komunikativna i duhovita. A sve je to, jednom rečju, pitanje karaktera. Ana Kokić za samo mesec dana od jedne u beskrajnom nizu folk pevačica postaje, kako to na društvenim mrežama obično vole da kažu, ozbiljan car.

Sa ovim spotom, pevačica pokazuje da nastavlja tom putanjom. Ona menja kolosek i u muzici i u vizuelnoj prezentaciji. Mada nikada preterano grandovski raspojasana, Ana raskida sa estetikom "da šljašti, sija i providi se". U jednostavnoj beloj košulji izvodi zahtevni koreografiju u pratnji popularnog igrača Milana Gromilića. I ostaje veoma seksi što je dobar primer za naše devojke ubeđene da su seksepil i neukus postali ista stvar.

Ona pokazuje da je dorasla tome da emociju izrazi igračkim pokretima, gestikulacijom pa i mimikom. Bez folk patetike, bez prenaglašenosti, bez drame.

"Ljubav na papiru" uvlači gledaca u intimnu dramu između dvoje ljudi istovremeno zavodeći dovoljno komercijalnim a opet kvalitetnim tekstom. Ana dobija pohvale na Twitter-u i od najokorelijih kritičara naše estrade a na Facebook-u pesma je šerovana stotinama puta.

U vremenu ozbiljne kompozitorske krize,kada je hit nezamisliv bez prevare u klubu, votke red bull-a, drpanja na brzinu, ovo je hrabar i pažnje vredan gest za kakav ni veterani estrade, zabrinuti oko toga kako da se prilagode trendu, nisu ni spremni.

M.Š

Pogledajte još