Ovo su pobednici Green Festa

Film "Moj Osijek" autorke Dorotee Rosić iz Hrvatske osvojio je priznanje za najbolji amaterski film u kategoriji do 18 godina. Nagrade za amaterske filmove su osvojili i Šahar Tuhner iz Izraela, autor filma "Floating Worms" (u kategoriji od 18 do 27 godina) i Jasna Kovačević iz Srbije za film "Marš na Drinu" (u kategoriji preko 27 godina). Nagrade za pobednike je obezbedila kompanija Lenovo.

Specijanu nagradu Sekretarijata za zaštitu životne sredine je osvojila Gordana Janevska za film "Delujem lokalno, mislim globalno" iz Srbije.

Najbolji kratki film ove godine je "The face of waters", autora Eliser Himenes Almeide sa Kube, dok je drugu nagradu osvojio film "The Watershed", autorke Elis Hjugas iz Sjedinjenih Američkih Država. Specijalna priznanja osvojili su Edu Pereira iz Brazila, za film "There's no harm", zatim Alberto Gambato iz Italije za film "The island that was" i Manuel Alvares Diestro iz Velike Britanije za film "Displacements".

Za ova tri dana posetioci su mogli da pogledaju ukupno 60 filmova u kategorijama takmičarskog i revijalnog filma, održano je 24 kreativnih i ekoloških radionica za učenike osnovnih i srednjih škola, predavanja i panel-diskusije za studente i širu javnost, a svi posetioci su, u okviru izložbenog programa mogli da pogledaju 24 inovacije, izložbe, "zelene" proizvode, inicijative i tehnologije i da se uključe u društvenu kampanju.

Ovogodišnji Međunarodni festival zelene kulture “Green Fest” je održan uz pomoć Ministarstva omladine i sporta RS, Grada Beograda - Sekretarijata za zaštitu životne sredine i Sekretarijata za kulturu, i podršku kompanija Lenovo i Canon, kao i mnogobrojnih partnera i prijatelja.

Pogledajte još

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.