Kao da nije dovoljno nesreće: Prevaranti ojadili poplavljene!

Poslednjih dana u kratkom vrmenskom razdoblju policiji u Doboju su vlasnici stambenih objekata uništenih u majskim poplavama prijavili da ih je nepoznati muškarac prevario iznudivši im novac na ime tobožnjih donacija.

Neidentifikovani muškarac je telefonom pozvao N. M. i rekao da je dobila donaciju i da dođe pred gradsku upravu kako bi joj pomogao u administrativnoj obradi dokumentacije. Predložio joj je da zbog gužve na šalteru banke on uplati za nju traženih 60 maraka, a zatim još 40 maraka za otvaranje žiro računa. Ženi je potom dao falsifikovane uplatnice i izgubio se u nepoznatom pravcu.

Od donacije nije bilo ništa ni za M. M., takođe iz Doboja, pred čiju kuću je došao nepoznati muškarac i obavestio ga da za dobijenu donaciju za sanaciju poplavljenog objekta od 2.500 maraka treba otvoriti žiro račun u banci. Kada su prekjuče došli pred banku, prevarant je zatražio 150 maraka da to učini za njega, a kada je izašao iz banke savetovao je oštećenog da sačeka dvadesetak minuta i da uđe kako bi podigo sredstva.

Uvidevši da mu nije otvaran nikakav račun, M. M. se raspitao za navodnu donaciju u gradskoj upravi, gde su bili iznenađeni rekavši mu da nije vršena uplata novca u banci niti je isti dobio donaciju.

Izvor: Novosti

Pogledajte još