Dve premijere na pocetku nove sezone pozorišta Boško Buha

BEOGRAD, 1. oktobra 2009. (Beta) - Beogradsko pozorište "Boško Buha" počeće novu sezonu premijerama predstava "Gospodar muva" u režiji Đurđe Tešić i "Ne znam šta je pitanje, ali odgovor je seks" u režiji Katarine Vražalić, najavljeno je u četvrtak u tom teatru.

Dramaturg pozorišta "Boško Buha" Milena Depolo rekla je na konferenciji za novinare da je tekst predstave "Gospodar muva" radila Tanja Ilić, po motivima istoimenog romana Vilijema Goldinga, a komad "Ne znam šta je pitanje, ali odgovor je seks" napisao je Nebojša Romčević, i on predstavlja omaž filmovima Vudija Alena.

Prema njenim rečima, predstava "Gospodar muva", u kojoj uloge tumače deca, na čelu sa glumcem Nenadom Nenadovićem, govori o nasilju među decom, a radnja je za razliku od romana Vilijema Goldinga, umesto na pustom ostrvu, smeštena u jedno beogradsko dvorište.

U predstavi igraju Andrija Mladenović, Dimitrije Škorić, Uroš Marković, Marko Todorović, Bogdan Car, Lazar Milošević, Boris Jeger, David Ibrović, Peđa Vasić i Marko Radojević.

Glavne uloge u predstavi "Ne znam šta je pitanje, ali odgovor je seks" igraju Andrija Milošević, Ivan Jevtović, Katarina Marković, Marijana Mićić, Boba Latinović, Anja Radojković, Borka Tomović, Viktor Savić, Nemanja Oliverić, Milorad Damjanović, Bojana Ordinačev.

Pogledajte još