UŽASNO: Učitelj naterao smrtno bolesnu devojčicu da skine periku u školi!

Ašanti Eliot Smit je jedanestogodišnja devojčica koja pati od retke bolesti koja se manifestuje time da njeno telo stari osam puta brže nego što je normalno, a pacijenti sa ovom užasnom bolešću ne požive duže od 15 godina.
Ašanti je poželela tog dana da izgleda kao sve ostale devojčice, da bude u trendu, zato je zamolila svoju mamu Fibi da stavi pink periku i da tako ode u školu.
"Bila je presrećna što ima tako lepu kosu i što će pokazati svojim drugarima u razredu da može da bude kao i oni bar na trenutak. Kad sam je odvela u školu, na ulazu su nas sreli neki od nastavnika, koji su svesni koliko Ašanti još ima od života, nasmešili su se i pohvalili njen izgled. Rekli su kako izglleda glamurozno i kao lutaka, a Ašanti je bila presrećna zbog toga!" - Priča Fibi Smit, koja se trudi da svom detetu svaki dan koji joj je preostao u životu učini što lepšim. Međutim, kada je Ašanti ušla u učionicu, učitelj koji je držao prvi čas joj je rekao da izađe i skine periku jer je u "školi dovoljno toplo"! Objasnio je svoj postupak time da ne želi da druga deca pomisle da mogu da dolaze u školu sa ružičastim perikama!
Mala Ašanti je bila toliko tužna, da nije želela da se vrati na čas kada je izašla da skine periku, već je pozvala svoju mamu.
"Bila je toliko tužna i očajna, jer je ovo prvi put da je požellela uopšte da stavi periku! Njeno malo srce je bilo slomljeno! Molim vas, pa sva deca znaju za njenu bolest, ta pink perika nije hir razmaženog deteta, već deteta koje umire! Ona ima još tako malo da bih joj branila da uradi bilo šta, posebno nešto kao što je ovo. Inače tu periku su joj poklonili drugari koji su uz nju dok se bori sa ovom bolešću."
Ašanti ne ide u školu već nekoliko dana, a iz škole su poručili da nemaju nikakva pravila oo nošenju perika kod dece obolele od ovako teških bolesti, ali da je pink perika izazvala mnoge oprečne komentare...
Slomljeno srce jedne devojčice koja umire je nebitno, važniji su kodeksi i ogovaranja?

Izvor: dailymail

Pogledajte još