4 prirodna načina da očistite organizam od GMO-a i pesticida

Pektin je verovatno najnežniji način detoksikacije, a dolazi iz vlakna ćelijskih zidova biljaka. Nalazi se u limunu, limeti, kao i u jabuci. Takođe, banane, grožđe, šargarepa i kupus su bogati izvori pektina. Pektin pomaže da se oslobode hemikalije, teški metali i druge supstance u krvotok, a zatim se vezuje za njih kako bi se očistili iz organizma. Kako biste ubrzali proces detoksikacije jednostavno jedite voće bogato pektinom, ili napravite sok od istih.

Kilantro (cilantro) je ukusni kulinarski začin sličan korijanderu i jedan od najefikasnijih u uklanjanju žive, teških metala i drugih toksičnih zagađivača iz organizma. Možete ga u svežem obliku ubaciti u ishranu kao začin ili napraviti sok ili smudi. Kilantro ima i antibakterijska i antigljivična svojstva, te smanjuje infekcije i upale.

Klorela (chlorella) je slatkovodna alga vrlo efikasna u uklanjanju žive i drugih teških metala iz ćelija. Mađutim, previše klorele može da proizvede neželjene efekte u sistemu za varenje. Počnite sa unošenjem manje količine i postepeno pojačavajte za blagu detoksikaciju. Možete je u vidu tableta nabaviti u zdravim hranama i apotekama.

Pšenična trava je odličan način za uklanjanje toksina iz organizma. Bogata mineralima i vitaminima, a sadrži i svih devet esencijalnih aminokiselina. Međutim, kako biste izbegli neželjene efekte početi sa unošenjem manje količine. Obično se konzumira u vidu ceđenog soka.

Kada toksične materije napuštaju organizam može doći do bolova u mišićima, mučnine, povraćanja, vrtoglavice i zamora. Naime, detoksikacija može izazvati privremeno razbuktavanje kada otrovi napuštaju organizam. Ako su neželjeni efekti učestali i “jaki” moraćete da smanjite količinu preparata za detoksikaciju, a ukoliko se simptomi nastave konsultujte lekara.

Izvor: Ekokutak

Pogledajte još