SLUČAJNOST ILI SUDBINA: Spasao život čoveku koji mu je pomogao da dođe na svet!

Život je pun neobičnih događaja i slučajnosti, koje to možda i nisu...

Davnih dana, pre čitavih 45 godina, doktor Džim Aflek, akušer, radio je u bolnici “Sutter Memorial” u Sakramentu. Na svet je doneo bezbroj beba, a među njima je bio i dečak po imenu Robert Kinkejd.

Dečak je odrastao i postao hirurg. Kao što to samo život ume da napravi, Robert se zaposlio u bolnici u kojoj je i rođen. Međutim, nije mu palo na pamet da će se čudnim spletom okolnosti, upoznati sa čovekom koji mu je pomogao da dođe na svet!

(old_image)

Robert Kinkejd sa starim doktorom Džimom Aflekom

Jednog dana na Robertovo odeljenje je stigao pacijent kojem je morala hitno da se uradi operacija zamene srčanog zaliska. Nije ni slutio o kome se radi, kao ni da će imati priliku da na ovaj način uzvrati pomoć čoveku koji je porodio njegovu majku.

Dok su razgovarali, Džim je pomenuo da je akušer i da je dugo godina radio baš u bolnici u kojij treba da bude operisan. Roberta je to zaintrigiralo, pa je vremešnom lekaru pomenuo da je on i rođen u toj bolnici. Vođen radoznalošću, ali i time da u životu ništa nije slučajno, Robert je brzo otišao do kuće da pronađe svoju krštenicu. Kada je pogledao, iznanađenju nije bilo kraja, u donjem desnom uglu, jasno je stajao potpis doktora Afleka!

Odmah je pokazao svom vremešnom pacijentu, koji nije mogao da veruje u toliku slučajnost.

“Naravno da se ne sećam...” - rekao je doktor Aflek koji ima 83 godine i u na svet je doneo preko 4.000 beba u svojoj karijeri dugoj 30 godina – “Ali mislim da je ovaj životni ciklus zaokružen potpuno. Napravljen je pun krug!”

Izvor: neatorama

Pogledajte još