Sindikati će dati predlog za reformu javne uprave

BEOGRAD, 1. oktobra 2009. (Beta) - Sindikati u Srbiji će u narednih nekoliko dana dostaviti sugestije na radne verzije nacrta zakona o utvrđivanju najvišeg broja zaposlenih u javnoj upravi, saopštila je u četvrtak Vlada Srbije.

U saopštenju izdatom nakon sastanka srpskog premijera Mirka Cvetkovića i ministara ekonomije i rada sa čelnicima granskog sindikata "Nezavisnost" i Saveza samostalnih sindikata Srbije navodi se da su predsednici sindikata ocenili da je dobro što postoji dijalog između vlasti i sindikata o reformi javne uprave.

"Predsednici sindikata složili su se da ne može da se napravi moderna država bez kvalitetne i efikasne administracije i da je ovo dobar korak u tom smeru", ističe se u saopštenju vlade.

Na sastanku su predsedniku Saveza samostalnih sindikata Srbije Ljubisavu Orboviću i predsedniku Ujedinjenih granskih sindikata "Nezavisnost" Branislavu Čanku predstavljene radne verzije nacrta zakona o određivanju maksimalnog broja zaposlenih u republičkoj i lokalnoj administraciji, navodi se u saopstenju.

Pogledajte još