Sveukupan utisak ne može da bude pozitivan

BEOGRAD, 1. oktobra 2009. (Beta) - Selektor i odbojkašice srpske reprezentacije jednoglasno su istakli da je njihova ekipa šansu da se plasira u polufinale Evropskog prvenstva u Poljskoj izgubila na prethodne dve utakmice, a da je poraz od Italije jednostavno bio realan odnos snaga.

"Ne može da se očekuje da se posle dva poraza vadiš protiv Italije i pobediš glavnog favorita turnira, koji igra punom snagom i kada mu pobeda na treba", rekao je selektor Zoran Terzić novinarima u Katovicama posle poraza od 0:3 (19:25, 18:25, 22:25).

"Ova utakmica je čak bila i dosta dobra, lepa za gledanje, dosta lepih poena, bez prevelikog broja grešaka. Ali, ipak, Italija je realno lako stigla do pobede. Mi smo se u svakom setu držale do sredine", dodao je srpski selektor.

On je priznao i da Srbija u Poljskoj nije ispunila očekivanja, pošto uz tri pobede i tri poraza u prve dve faze takmičenja nije uspela da odbrani titulu vicešampiona.

"Sveukupan utisak ne može da bude pozitivan. Nismo uradili ono zašta smo došli. Nije to rezultat koji smo očekivali i ne možemo da budemo zadovoljni", istakao je Terzić.

Sve tri pobede srpske odbojkašice su ostvarile u prvoj fazi, dok su u četvrtfinalnoj grupi izgubile od Turske, Nemačke i na kraju Italije.

"Ova poslednja utakmica nije izgledala toliko loše. Možemo da žalimo za prethodne dve utakmice, koje nismo igrale kako je trebalo. U prvoj fazi smo imale laku grupu i nismo se na vreme trgle, ne znam zašto", kazala je Ivana Đerisilo.

Jelena Nikolić je, ipak, ocenila da ovaj tim Srbije ima potencijal za nove medalje, iako je priznala da je rezultat u Poljskoj realan domet ekipe.

"I ove godine je bilo novih igračica, koje su prvi put bačene u vatru na Evropskom prvenstvu, a mi iskusnije nismo uspele da im pomognemo. Ali to je sport, takve stvari se dešavaju, treba da budemo spremne da idemo dalje, svako prvenstvo je nova pouka i nadam se da će u budućnosti biti bolje", navela je Nikolićeva.

Jedna od debitantkinja na Evropskom prvenstvu Stefana Veljković, ipak, nije mogla da odgovori na pitanje koliko će joj iskustvo iz Poljske pomoći.

"Ne znam šta da vam kažem. Celo ovo prvenstvo mi je bilo nekako čudno", rekla je Veljkovićeva, dok je libero Suzana Ćebić istakla da joj je žao što Srbija nije uspela da se bar pobedom oprosti od prvenstva.

"Treba da izvučemo pouke i zaboravimo ovaj loš rezultat. Obile su nam se o glavu greške, mnogo loša realizacija napada. Nismo podizale formu, pa i nismo mogle da se nadamo nekom rezultatu", rekla je Suzana Ćebić.

Odbojkašice i stručni štab italijanske reprezentacije, s druge strane, bili su izuzetno zadovoljni.

"Bilo nam je zaista važno da odigramo dobro, da bismo se pripremili za nastavak takmičenja u kome nas sve očekuje težak zadatak", kazao je selektor Italijanki Masimo Barbolini.

"Vrlo smo srećne zbog pobede protiv zaista jake ekipe, pre svega da se trudimo da svakog dana unapredimo igru", dodala je Eleonora Lo Bjanko.

Pogledajte još