Jeste li svesni koliko grešite? Navike prilikom korišćenja prezervativa vas mogu skupo koštati!

Prema najnovijem istraživanju objavljenom u naučnom časopisu “Contraception”, čak 12 posto ljudi je koristilo prezervativ uz neku drugu metodu zaštite poslednji put tokom seksa. Međuonima koji su koristili dve metode, svega 59 posto je prezervativ koristilo sve vreme tokom odnosa, što prilično smanjuje efikasnost i povećava rizik od neplanirane trudnoće i polno prenosivih bolesti.

Dosad je postojalo jako malo podataka o parovima koji su koristili dve metode kontracepcije istovremeno pa su naučnici ispitivali više od 800 osoba da vide ko je sklon biranju dvostruke metode i koje su njihove druge navike.

U istraživanju, u kojem su učestvovali muškarci i žene u dobi između 18 i 44 godine, samo je 50 posto ispitanika, koji inače koriste dvostruku metodu zaštite, svaki put tokom odnosa koristili i prezervativ. A kad su koristili prezervativ, 41 posto ispitanika ga nije koristilo na ispravan način. 35 posto ispitanika stavilo je prezervativ nakon što je snošaj već počeo, a šest posto ga je skinulo usred seksa.

Ako ga ne želite koristiti kako treba, kao I da ga nkada niste, a treba napomenuti i da monogamnim partnerima koji su nedavno testirani na polno prenosive bolesti nije potrebna dvostruka metoda zaštite. Ali za druge je ovakav način zaštite dobrodošao, pogotovo s novim partnerom, jer se povećava zaštita, pogotovo od bolesti.

Savet vam je- pazite gde kupujete preservative, I ako želite da budete sigurni, postarajte se da ga pravilno stavite, I nikako ga nemojte skidati u toku odnosa, niti ga stavljati kad nošaj uveliko krene.

Izvor: magazin.net.hr

Pogledajte još