Zločin ovog dečaka je toliko jeziv da ga čeka doživotna robija!

Vil Kornik (16), učenik katoličke škole u Lidsu, koji je proletos na času nožem izbo profesorku španskog En Megvajer (62), dobio je sada zatvorsku kaznu u trajanju od najmanje 20 godina, uz opasku sudije da mladić možda nikada neće izaći sa robije. Sud je to objasnio surovošću zločina, traumom koju je Kornik izazvao pred đacima koji su gledali ubistvo i time što ne pokazuje ni najmanji znak kajanja.

Britanski dnevnik "Indipendent" navodi da su na Kornika pre zločina svi iz okruženja gledali kao na tipičnog tinejdžera, iako je ovaj mladić za vreme prošlogodišnjih božićnih praznika putem Fejsbuka slao poruke u kojima je najavljivao da Megvajerovu želi da ubije u učionici.

Prema rečima tužioca Pola Grinija, Kornik je želeo da bude uhvaćen i "ostatak života provede u zatvoru kako ne bi morao da brine ni o životu ni o novcu", što je po svemu sudeći i postigao.

Profesorku koja je smatrana za "majku škole" u kojoj je provela četiri decenije i bila pred penzijom, Kornik je ubadao nožem sedam puta u vrat i leđa dok su đaci vrištali, da bi potom seo i rekao da je šteta što žrtva odmah nije izdahnula.

Nakon zločina psihijatrima je rekao da ga "z.bole" zbog tuge koju je uzrokovao porodici žrtve.

- Znam da će biti uznemireni i baš me briga. Što se mene tiče, sve što sam uradio je skroz u redu - kazao je maloletni ubica.

Iako ni Kornikova porodica ni zaposleni u školi nisu pre ubistva videli nikakve naznake onoga što će se desiti, njegovi drugovi su znali da je dečak počeo da se menja otkad mu je sa 12 godina dijagnostikovana šećerna bolest. Tada je shvatio da neće moći da postane profesionalni vojnik kako je želeo i počeo da sebi nanosi manje povrede i krade stvari iz kuće, ali je u školi bio primeran.

Sa Megvajerovom je ušao u sukob kada mu je zabranila da ide na izlet sa školom zato što nije uradio domaći. Drugi đaci kažu da se profesorka španskog, prema kojoj je Kornik od tada pokazivao otvorenu mržnju, prema njemu nije odnosila ništa drugačije nego prema drugoj deci.

Ta prava j.bena kučka zaslužuje više od smrti, više od bola i više od bilo čega što možemo da pojmimo - rekao je Kornik drugu dva meseca pre ubistva.

Ipak, izgleda da niko nije verovao da bi Kornik mogao zaista da počini zločin. Kasnije se ispostavilo da je on ubistvo planirao mesecima unazad i da je čak planirao da ga proslavi uz "džek denijels" viski koji je prokrijumčario u školu.

Iako pati od otežanog prilagođavanja situaciji i ima elemente psihopatološkog ponašanja, mentalno stanje Kornika nije uzeto kao nešto što bi moglo da ublaži strahotu zločina. Ubistvo Megvajerove izazvalo je nacionalnu tugu u Velikoj Britaniji i pokrenulo raspravu o bezbednosti u učionicama.

Izvor: blic

Pogledajte još