SEKS VAM JE NEPODNOŠLJIVO BOLAN: Proverite šta se krije iza toga?

Nedostatak uzbuđenja

Ako žena nije raspoložena za seks, vagina je stisnuta i suva što nisu najbolji uslovi za partnerov penis i penetraciju. Najvažnija stvar koju tada možete učiniti, što ponekad može biti i najteže, je opustiti se. Pokušajte toplom kupkom ili se uzbudite tako što ćete s partnerom pričati o onome u čemu uživate za vreme seksa. Takođe, ne zaboravite I na lubrikante.

Porođaj

Bol se najčešće javlja nakon porođaja prvog ili drugog deteta. Bolan porođaj može ostaviti i psihičke i fizičke “ožiljke''.

Vaginizam

Vaginizam je seksualna disfunkcija o kojoj se retko govori. Reč je o nelagodnom osećaju stezanja spoljašnjegdela materice prilikom bilo kakve penetracija. Iako je u potpunosti i stručnjacima teško da razumeju zašto se to događa, smatra se da je problem psihičke prirode i da je povezan s nekim traumatičnim iskustvom.

Vulvodinija

Vulvodinija je dugotrajna neprijatnosta zbog boli u vagini koju karakterise peckanje i iritacija. Bol je obično konstantna i može trajati godinama. Statistički najčešće pogađa žene u četrdesetima ili kada su još starije. Postoji mogućnost lečenja.

Vaginalne infekcije

Neke vaginalne infekcije kao što su hlamidija i herpes mogu prouzrokovatibolan polni odnos. Ako prilikom seksa osetite neprijatnost ili bol, a inače vam se to nije događalo, vreme je da posetite svog doktora. Nakon dijagnoze ginekolog će odrediti terapiju.

Izvor: portaloko.hr

Pogledajte još