Kristijan Golubović: Korisniji sam ako kopam kanalizaciju, nego u kavezu s degenericima!

Aleksandar Kristijan Golubović, koji je nepravosnažno osuđen na 14 godina zatvora zbog posredovanja u kupoprodaji 100 grama mešavine heroina i paracetamola, izjavio je juče u Apelacionom sudu da nije kriv i da ga sud, ukoliko proceni drugačije, pošalje na društveno koristan rad umesto u zatvor.
Golubović je, podsetimo, bio uhapšen 16. januara 2010. ispred Crkve Svetog Marka.

PROMENIO SAM SE
Golubović je juče pokušao da objasni da se za godinu dana, koliko je na slobodi, promenio. - Pomažem deci koja su posrnula da se vrate na pravi put, imao sam dve izložbe, osnovao sam sportsko društvo i prvi put državi plaćam porez. Do kraja godine izaći će i moja dirljiva autobiografija, koja će promeniti sliku o svemu što ste dosad slušali o meni, a koja će rasplakati naciju - rekao je Golubović.

Pajac s pomorandžama

- Ja sam veliki protivnik droge. Mnogo sam se promenio, ali ako mislite da treba da me kaznite, korisniji sam za državu ako kopam kanalizaciju ili kanale, nego u kavezu s degenericima i narkomanima. Ako je mogla neka pevaljka da nosi nanogicu, valjda mogu i ja - rekao je Golubović tokom obrazlaganja žalbe na presudu.

Za kaznu koja mu je izrečena rekao je da je apsurdna.

- Sve je ovo farsa. Ljudi iz Šarićevog klana, koji su osuđeni za tone droge, izlazili su pored mene sa sedam-osam godina zatvora. Ja ispadam pajac koji vrti tri pomorandže na dvoru, i svi ga gađaju paradajzom i smeju mu se - slikovito je objasnio Golubović kako se oseća, dok su mu u publici podršku pružali supruga Ivana Veljović, koja je u sedmom mesecu trudnoće, kao i nekoliko prijatelja i rođaka.

Priznao zbog majke

U kaznu od 14 godina zatvora, podsetimo, Kristijanu Goluboviću uračunata je i kazna od dve godine i tri meseca zatvora za nezakonito držanje oružja, za koje je ranije priznao da je njegovo.

- Taj pištolj nikad nisam ni video. Priznao sam tad samo da bi moju majku, koja se razbolela u pritvoru, pustili na slobodu. Ja bih priznao i da sam nosio drogu za Šarića, ako treba i da dobijem 40 godina, jer je to moja majka. I za vas bih isto učinio. Ja sam urbani Robin Hud - obratio se Golubović sudskom veću, tvrdeći da je u pritvoru završio zbog „svoje naivnosti i dobročinstva“.
Izvor: kurir

Pogledajte još