Endi Marej u borbi protiv krivolova kao ambasador

Endi Marej sa psima tragačima

Britanski broj jedan u tenisu, dobro poznat po svojoj ljubavi prema psima, priključio se WWF-u u borbi protiv krivolova i nelegalne trgovine divljim vrstama.

Marej će pomoći inicijativi u Nepalu koja trenira pse tragače za pronalaženje krivolovaca u Nacionalnom parku Čitvan. Tigrovi, nosorozi i slonovi u Nepalu su zbog krivolova sve ugroženiji i njihov opstanak je doveden u pitanje.

„Šokantna je činjenica da je ubijanje nosoroga zbog njihovih kljova poraslo za 7.700 odsto između 2007. i 2013. godine, kao i to da je samo 3.200 tigrova ostalo u divljini. Već neko vreme pratim rad WWF-a u oblasti sprečavanja nelegalne trgovine divljim životinjama, te sam tražio način kako da podržim kampanju. Sve što možemo učiniti kako bi odvratilii krivolovce pozitivan je korak”, izjavio je Endi Marej.

(old_image)

Endi Marej sa konfiskovanim ilegalnim proizvodima od divljih vrsta

U čast Marejeve podrške, štene koje je deo programa obuke dobilo je ime po njemu.

“Mislim da je vrlo važno da sprečimo nelegalnu trgovinu i program za obuku pasa u tom smislu je savršen poduhvat. Jedva čekam da vidim malog Mareja u akciji u bliskoj budućnosti“, dodao je bivši Vimbldonski prvak.

Kao deo globalnog programa za borbu protiv krivolova i ilegalne trgovine divljim životinjama WWF takođe uvodi najnovije tehnologije poput upravljanja patrolama uz pomoć GPS-a i baza podataka, korišćenja bespilotnih letelica za praćenje, otkrivanja i sprečavanja krivolova uz pomoć pasa tragača.

Za više informacija: http://wwf.panda.org/wwf_news/?232413

Pogledajte još