Konačno otkriveno: Kakav penis dovodi žene do vrhunca

U najnovijoj studiji koja je urađena apropo ovog pitanja, rezultati su pokazali da kada je reč o seksu za jednu noć, ženama nije toliko bitna dužina penisa koliko njegov obim.

U pomenutoj studiji koju je spovedena na Kalifornija univerzitetu, 41 žena je imala zadatak da pogleda i opipa niz od 33 veštačka penisa, izrađena 3D štampačem. Modeli penisa su bili plave boje i njihov obim je varirao od 6 cm do 17cm, dok je dužina bila od 10 cm do 21,5 cm.

Od ponuđenih, svaka od 41 žene je morala da pokaže koji bi penis „izabrala“ za seks šemu za jednu noć, a koji za ozbiljniju vezu.

Rezultati su pokazali da su pripadnice lepše polovine za one night stand, birale veće obime od onih za dugoročnu, ozbiljnu vezu. U sferi dužina, nije bilo posebne razlike, odnosno u oba slučaja, žene su birale penise dužine u proseku oko 10,5 cm!

- Vagina je puna nervnih završetaka koji su veoma osetljivi na pritisak i stezanje i moguće je da ti senzori detektuju varijacije u obimu penisa, a ne toliko u dužini. Širi penis pretenduje da pritiskanjem klitoris dovede bliže vagini tokom polnog odnosa, a smatra se da to ženi pomaže u postizanju orgazma. S druge strane, predugačak penis može da izazove bol u grliću materice – izjavila je Šenon Leang, autorka ove zanimljive studije.

Pogledajte još