Ovako je saznala da je bolesna: Postigla sam savršenu liniju, ali sam ubrzo saznala da imam rak!

Dona je ležala u bolnici prethodne tri nedelje, izgubila je mnogo kilograma i narednih godinu dana će ići na hemoterapije.

- Saznanje da sam bolesna teško mi je palo. Bilo mi je krivo, a ne žao, jer sam imala velike planove za ovu i iduću godinu. Isplakala sam se prva dva dana i onda sam okrenula ploču. Prihvatila sam bolest kao izazov da je pobedim, kao neko prolazno stanje. Neću se predati i spremna sam da idem do kraja - rekla je Dona u intervjuu za "Kurir", a zatim je otkrila kada je saznala da je bolesna.

- Postigla sam savršenu liniju treningom i vežbama, zdravom hranom i bila sam preponosna zbog toga. U tom savršenstvu sam kratko uživala jer polovinom leta osetila sam da mršavim i gubim energiju, ali sam mislila da je to zbog posla.

Donna kaže da je bila stalno umorna, ali da je sve to od promene klime, putavanja i imala je mnogo opravdanja.

- Ovo je tiha, podmukla bolest, koja ne boli! Onda su počele temperature iz čista mira, i to je već bio znak da nešto nije u redu. Otišla sam na pregled i rekli su mi da moram da uradim detaljne analize. Ostavili su me u bolnici i za sedam dana sam saznala dijagnozu - karcinom, metastaze, loše vesti. Nikada nisam ležala u bolnici i osećala sam se kao Alisa u zemlji čuda. Sve mi je bilo nepoznato i sve me je prilično frustriralo. Stalno vađenje krvi, infuzije, transfuzije, život se promenio preko noći, sve me to pomalo bunilo, ali vrhunska nega sestara i doktora mi je pomogla da lakše podnesem sve to. Ležala sam mesec dana, i tek pre nekoliko dana stala sam na noge i sada šetam na Bjelašnici svaki dan, udišem čist vazduh i pripremam se za sledeću hemoterapiju - rekla je Donna, koja kaže da ima veliku podršku od svojih prijatelja i kolega.

- Nema predaje šta god da vas zadesi. Čovek treba hrabro da se suoči sa situacijom i sa samim sobom. Samo napred i bez straha, s verom u sebe, medicinu, alternativu, u Boga. Nema greške, i uz podršku kakvu ja imam u ovom trenutku, ne vidim razlog da spustim glavu i klonem. Boriću se do kraja jer ja to mogu.

Pogledajte još