VELIKA STOPALA - VELIKA MUKA: Zamaskirajte najveći problem!

Nosite odgovarajuću garderobu

Iskopajte zvoncare iz starih ormana. Možda brinete da će široke nogavice učiniti da delujete glomaznije i da će preterano naglasiti donji deo vaših logu – jednim delom ste u pravu. Ipak, drapirajući materijal preko stopala uspeće da izbalansira njegovu veličinu kako bi ono delovalo srazmerno s nogom. Višak materijala prevariće oko i učiniće da vaše stopalo deluje srazmerno.
Samim tim, trebalo bi da izbegavate farmerke i pantalone sa suženim nogavicama jer će one dodatno uvećati vaše stopalo.

Izbegnite odeću koja ističe listove. Dakle, za vas su zabranjene kratke pantalone, kapri pantalone i suknje koje su dužine do ispod kolena. Kada se vaše pantalone ili suknje završavaju tik iznad listova, vaše potkolenice i stopala se ističu i izgledaju veće i kabastije.
Pokušajte sa šorcevima i suknjama koje su iznad kolena – što vam duže deluje noga to vam stopalo deluje srazmernije.

Uravnotežite stopala pomoću širokog kaiša. Veliki, zdepast pojas može da se takmiči sa vašim stopalima, dok će tanki kaišići uticati na to da stopala privlače poglede.

Veliki no-no – pripijene suknje. Olovka suknje, kao i bilo šta drugo pripijeno, neće učiniti ništa kako bi pomogle uspostavljanju ravnoteže između vašeg tela i stopala. Naprotiv, ona će tako biti još uočljivija – naročito ako su vam i listovi deblji. Ipak, nema razloga da ne nosite suknje uopšte – suknje u obliku slova A su tu za vas. Ona će istaći vaša kolena, a dobijeni efekat će učiniti da vam noge i stopala budu u balansu.

Skrenite pažnju na gornji deo tela. To je dobar način da odvučete pažnju sa stopala što je dalje moguće. Nosite košulje u svetlim bojama i dezenima. Odlučite se za atraktivan asesoar – marame, ogrlice, minđuše – kako biste privukli poglede na gornji deo tela. Naravno, samim tim – donji deo tela uvlačite u tamnije boje i izbegavajte printove i dezene. Takođe, dobro bi bilo da izbegavate nakit koji odvlači pogled naniže – narukvice i prstenje.

Nosite odgovarajuću obuću

Štikle, ne ravna obuća. Potpetice mogu da "reorganizuju" vašu nogu, tako da je veći akcenat na njenoj dužini nego na širini. Pošto su u prirodnom stanju stopala horizontalna, um će ih automatski doživeti kao širinu. Samim tim je logično da nosite štikle koje će pažnju odvući na sam oblik i dužinu noge.

Takođe, bitan je i oblik štikle. Debele, pune štikle i platforme su bolji izbor od stileto potpetica. Što je deblja štikla, to bolje balansira nogu.

Izbegavajte previše otvorene sandale. Oskudne sandale koje izlažu previše stopala učiniće da svačije stopalo izgleda veće no što jeste. Kad nosite ravne sandale obratite pažnju na to da vam zglob bude otkriven. Cipele i sandale sa trakama oko gležnjeva učiniće da vam stopala izgledaju mnogo veće.

Birajte cipele sa tupim, zaobljenim vrhom. Nemojte nikako nositi špicastu obuću koja će učiniti da vaša stopala idu u nedogled. Gledajte da vrh cipele bude baš baš blizu vaših prstiju. Uz to, izbegavajte cipele sa teškim đonovima koji čine da vam stopala deluju teže i glomaznije.

Nosite čizme sa štiklom. Ako imate velika stopala, teška obuća poput čizmi dodaće akcenat na njih. Prave čizme koje će balansirati izgled vaše noge jesu one sa potpeticama. Najbolje bi bilo da investirate u par dobrih čizama do zgloba, sa visokim štiklama.

Sakrijte prste. Treba da izbegavate obuću koja otkriva prste. Kada vrhovi prstiju izvire iz cipele, svima se čini da vam noga viri iz premale obuće jer su vam stopala ogromna.

Pažljivo birajte boje. Crna, tamnosmeđa i teget boja odličan su izbor za cipele, ali bilo šta što je tamnije od vaše kože biće dobro. Tamna boja sve čini mršavijima!

Doterajte cipele. Ako ste kreativni i volite detalje koji mnogo govore o vama – poigrajte se sa svojom obućom. Pronađite detalje koji će postati glavna atrakcija na vašim stopalima. Čizme sa kopčama čine da vam stopala deluju manje, baš kao i sandale sa velikom mašnom ili cvetom – umesto cvetnog dezena. Isprobajte ovo tako što ćete najpre zakačiti ukrasnu šnalu za kosu na čizme ili na cipele sa visokom štiklom.

srbija danas

Pogledajte još