SAMO ZA LENČUGE: Poslužite se trikovima za brzo mršavljenje

Budite na dijeti dva puta nedeljno

U tromesečnom istraživanju, žene koje su pazile na unos ugljenih hidrata dva puta nedeljno, izgubile su četiri kilograma, dok su one one koje su živele svakodnevno na 1.500 kalorija tokom cele nedelje, izgubile isti broj kilograma. Ono što se verovatno događa je da vam stroga dijeta ne daje slobodu, obuzeće vas glad I naterati da prekršite dijetu. na dvodnevnoj dijeti lakše podnosite 'mučenje' jer znate da će brzo završiti. Sve dok se ne prejedete sljedeći dan, vaš tjedni unos kalorija će biti manji, pa ćete smršaviti.

Smanjite intenzivno vežbanje

Preterano vežbanje bez dovoljno vremena za oporavak podiže nivo hormona stresa - kortizola, pa se vaše telo “drži” za masti nakupljene na stomaku.

Vodite dnevnik unosa hrane u toku dana

Vođenje dnevnika ishrane je sjajan način da shvatite šta stavljate u usta, ali nikako svaki dan jer će vam dosaditi. Radije dva puta nedeljno i jednom vikendom napišite šta ste jeli.

Naspavajte se

Kad niste odmorni pre ćete jesti visokokaloričnu hranu.

Smanjite vreme provedeno u teretani

Najnovije istraživanje Univerziteta Kopenhagenu pokazalo je da su ispitanici koji su svakodnevno vežbali 30 minuta tokom tri meseca izgubili oko četiri kilograma, dok su oni koji su vežbali 60 minuta dnevno izgubili tri kilograma. Budući da pola sata vežbanja nije užasno iscrpljujuće, manja je šansa da ćete ostatak dana provesti zavaljeni na kauču, dok duže vežbanje često znači i da ćete se posle nagraditi hranom.

Isplanirajte više dana za odmor

Ako telu dozvolite odmor između vežbanja, ono će se samo oporaviti i lakše nadograditi mišićnu masu, što znači da ćete sagoreti više kalorija i kad niste u teretani. Ali, ne zaboravite na šetnju.

Izvodite vežbe snage dva puta nedeljno

Dodavanje vežbi otpora u rutinu vežbanja učiniće čuda za vaše mršavljenje. Naime, ako imate više mišićne mase, brži će biti i vaš metabolizam, ali nemojte preterati. Opet se sve svodi na vežbanje i oporavak.

Izvor: net.hr

Pogledajte još