Tajanstveni oglas za posao: 10 godina kruži Internetom, ali niko ne zna ko stoji iza njega!

Istaknuto je i to da je godišnja plata od 90 do 110 hiljada dolara, a poslodavac je "prezaposleni direktor". Ostale informacije u poslodavcu nisu navedene, osim što u opisu stoji da se radi o poslovnom angažmanu u Njujorku, a priložena je jedino e-mail adresa na koju se kandidati mogu javiti, odnosno poslati svoju molbu za posao.

Klasičan oglas za posao, čini se, ali ipak nije. Naime, ovaj oglas kruži portalima za zapošljavanje i raznim medijima već godinama, tačnije oko 10 godina, a uprkos istraživanjima koja su sprovedena i pokušajima da se sazna ko stoji iza ovog misterioznog oglasa za posao, niko nije uspeo da dođi do informacija o poslodavcu niti o tome zašto je oglas uopšte postavljen.

Kako prenosi blog Working With Words, oglas se prvi put pojavio 2004. godine u magazinu The New Republic. Prvi put se na internetu pojavio 2008. godine na internet stranici za zapošljavanje Monster.

Oglas se pojavljivao i u drugim medijima i na internet oglašivačkim platformama za zapošljavanje, pa su se mediji zainteresovali i pokušali da saznaju o čemu se tu zapravo radi.

Ali, na prijavu niko nije odgovarao. Iz Business Insidera javljaju da su takođe poslali prijavu, ali da se niko dosad nije javio s odgovorom ili barem potvrdom da je prijava primljena.

Neznanje i nedostatak informacija o fantomskom oglasu ostavili su prostora za nagađanja pa su se s vremenom pojavile i brojne teorije. Neke od njih tvrde da se radi o načinu prikupljanja e-mail adresa radi slanja "spamova", a neke razmatraju mogućnost da je možda reč i o svojevrsnom eksperimentu, odnosno istraživanju.

Oglas još uvijek postoji, ali objašnjena zašto, i dalje nema.

Izvor: café.ba

Pogledajte još