Antić odredio igrače za mečeve sa Rumunijom i Litvanijom

BEOGRAD, 2. oktobra 2009. (Beta) - Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Radomir Antić odredio je igrače za poslednje dve utakmice kvalifikacija za Svetsko prvenstvo 2010. u Južnoj Africi.

Srbija će se sastati s Rumunijom 10. oktobra u Beogradu, a u gostima s Litvanijom 14. oktobra u mestu Marjempole.

"Rumunija je nedavno imenovala novog, mladog selektora Lučeskua, koji im je vratio kompaktnost. Gledao sam ih u Parizu protiv Francuske i video da je to ekipa koja igra veoma agresivno. Imaju nekoliko zvezda u timu, pre svega Mutua i Kivua, ali i golmana Komana", rekao je Antić na konferenciji za novinare u Beogradu.

Uprkos poštovanju prema ekipi Rumunije, selektor Srbije kazao da ishod meča zavisi od "orlova", koji bi u slučaju pobede izborili direktan plasman na Mundijal.

"Zavisimo samo od sebe, iako poštujemo Rumune. Imamo veliku šansu da se kvalifikujemo i u učinićemo sve da do toga i dođe", poručio je Antić.

Na pitanje novinara čime je igrač Partizana Radosav Petrović zaslužio da se nađe na spisku pošto u poslednje vreme pruža loše partije, Antić je rekao:

"On ima perspektivu i verujem da će mu naše novo druženje prijati. Nisam o tome odluku donosio lomeći preko kolena. U Petrovića sam uložio svoje poverenje i autoritet i siguran sam da će pokazati da je na pravom putu".

Antić je rekao da je na spisak stavio samo trojicu napadača, jer nekoliko fudbalera sredine terena može veoma dobro da se snađe u napadu.

Selektor Srbije naveo je da i prati igre odbrambenog fudbalera Crvene zvezde Pavla Ninkova.

"Nije vreme za improvizaciju u poslednjim utakmicama kvalifikacionog ciklusa. Ninkov igra zaista kvalitetno i mi ga pratimo. Ipak, ovi momci sa spiska su pokazali da zaslužuju da se veruje u njih", zaključio je Antić.

Na spisku selektora Antića nalaze se:

golmani: Vladimir Stojković, Vladimir Dišljenković, Bojan Isailović;

odbrana: Branislav Ivanović, Antonio Rukavina, Nemanja Vidić, Neven Subotić, Aleksandar Luković, Ivica Dragutinović, Ivan Obradović, Aleksandar Kolarov;

sredina terena: Dejan Stanković, Gojko Kačar, Nenad Milijaš, Zdravko Kuzmanović, Radosav Petrović, Miloš Krasić, Zoran Tošić, Miloš Ninković i Milan Jovanović;

napad: Nikola Žigić, Marko Pantelić, Marko Milinković.

Reprezentacija Srbije nalazi se na prvom mestu Grupe sedam kvalifikacija za SP sa 19 bodova, četiri više od Francuske. Pobednik grupe direktno ide na Mundijal, dok će drugoplasirani igrati u baražu.

Pogledajte još