Painting Exhibition "Lust" by Nevena Prijić

Koristim projekciju realnosti i prenosim je na platno, zatim menjam, oblikujem i naglašavam u potrazi za određenom istinom.

Modeli su postavljeni frontalno; kao šamar u lice – krupan kadar prikazuje delove tela koji popunjavaju platna. Želim da istrazim njihovo unutrašnje stanje, i kako mediji i savremeno društvo uticu na čoveka.

(old_image)

Moja namera nije da sudim, već da predstavim tendencije koje svi imamo kao “žrtve” medija – kako se naše telo i seksualnost postepeno prilagođava ovim brzim promenama. Tela se menjaju kako bi pronašla svoj identitet. Tela postaju objekti za sebe.

Nevena Prijić

Pojavila se nova Požuda, izazvana slikom i promovisana putem medija. Ona, poput virusa, inficira samu srž današnje seksualnosti. Kao epidemija masovnih proporcija, oblikuje naše stavove, mišljenje i ponašanje i menja ljudske odnose. Ova Požuda je stvorila svojevrsnu “pseudo-seksualnost” koja se sukobljava sa našom pravom prirodom.

Posmatrajuci sliku, pri prvom pogledu, šok privlači posmatrača i on biva hipnotisan. Oseti se fascinacija, zaintrigiranost. Zatim, posmatrate pažljivije i počinjete da analizirate svaki kadar. Ko su ovi ljudi i šta im se dešava? Da li su živi ili mrtvi? Da li su uplašeni ili se ponosno prikazuju?

Posmatrajuci slike Nevene Prijić, suočeni smo sa fenomenom “pseudo-seksualnosti”. Asocijacije na Vorhola kao i iskrivljena tela u Bejkonovom figurativnom slikarstvu su očigledne ovde, međutim Nevena nas uvodi u novi prostor - putovanje u devijantnu i iskrivljenu realnost, putovanje u pseudo-seksualnost i ljude inficirane Požudom.

Mahdi Fleifel
Filmski Reditelj

Pogledajte još