Horoskop otkriva: Kakav ste službenik i saradnik?

OVAN
Vi umete svojski da zapnete na poslu ali ne i da dovršite započeto samo zato što vam je to dosadniji deo posla. Brojne greške potkradaju vam se uglavnom zbog brzine. Svađalački ste nastrojeni, pa često imate problem sa svojim šefom. Iako ste uvek spremni da pomognete kolegama, zbog vaše urođene arogancije možete da pokvarite odnos sa njima. Vodite računa da drugi ne zloupotrebe vašu naivnost i entuzijazam a ostali neka se pripaze vaše ambicije koja zna da ide i „preko leševa“.

BIK

Vrlo ste vredan radnik a pošto ste fiksni znak, jako ste uporni i uvek idete do kraja. Dok vaši nadređeni, s jedne strane, cene vaš uporan i tihi rad, s druge strane izluđuje ih vaša sporost zbog vaše temeljnosti i odbijanje da priznate sopstvene greške. Često znate da se inatite sa svojim poslodavcima. Vi kao da obožavate da radite na najdosadniji mogući način. Kada shvatite da za svoj rad niste nagrađeni na odgovarajući način što vam je naravno najvažnije, odustajete od posla pod uslovom da ste obezbedili neki drugi ili postajete najveća lenština. Prgavost i ciklična neraspoloženja takođe znaju da budu vaš „doprinos“ radnoj atmosferi. Razvedrite se malo!

BLIZANCI

Svi na poslu cene vašu spretnost i brzinu ali to često nije slučaj i sa vašom odgovornošću i preciznošću. Ne poštujete zadate rokove čime iritirate nadređene koje na taj način umete lukavo da izigrate. I vaši saradnici često znaju da se opeku zbog vašeg nezahvalnog ponašanja i dvoličnog stava. Ipak, specifičnim smislom za humor i prijateljskom otvorenošću, unosite vedrnu u radnu atmosferu pa mnogi priželjkuju vaše prisustvo kada ste odsutni. Kada vam neko pomogne u poslu ili napredovanju u karijeri, to umete pamtite i znate da cenite.

RAK

Stalan posao potreban vam je radi osećaja sigurnosti. Ipak, skloni ste promeni radnog mesta ili firme, jer ne trpite nijednu formu zlostavljanja na poslu. Problem je u tome što okolinu doživljavate kao deo sebe pa lako umete da se emotivno potresete. Disciplinovani ste a posao često shvatate preozbiljno. Prema šefu ste ponekad previše popustljivi, kako zbog straha tako i zbog poštovanja autoriteta. Kolege vole vaš zaštitnički stav i vašu smirenost, ali u umerenim dozama. Budite malo otvoreniji!

LAV

Posao koji vam nudi dosta uzbuđenja stimuliše vas da radite. Nikada ne ostavljate nedovršen posao. Vaše kolege znaju da cene tu vašu energiju pa zato mogu da vam oproste kada ste tvrdoglavi i nabusiti. Kada želite da postignete neki cilj kod šefa, kao što je na primer povišica ili unapređenje, koristite ton svog moćnog glasa. Ako ga povisite, možete da očekujete napredak ili pad u nemilost. Jer, neki šefovi jednostavno nisu ljubitelji drame, a što pre to shvatite, biće vam lakše.

DEVICA

Preterano ste obzirni prema svima, osim kada se to od vas najviše očekuje. Marljivo i savesno radite svoj posao što zbog nekih vaših mana može da ostane neprimećeno. Prema šefu ne znate da se postavite na pravi način zbog čega može da vas iskorišćava. Kolege vam ne zaboravljaju zajedljivost i pedanteriju koja ih koči i blokira. Ne budite toliko ubeđeni da stalnim prigovaranjem, možete da podstaknete saradnike da bolje izvršavaju svoje radne obaveze.

VAGA

Odlično obavljate posao koji zahteva pažljivo sagledavanje problema sa svih strana, jer imate dobru sposobnost procene i ljudi i situacija. Na svom radnom mestu, prividnim neredom, maskirate mnogo dublji nered kojem je najčešće uzrok vaša površnost. Svojom slatkorečivošću i prijatnim ponašanjem prema nadređenima, vešto prikrivate urođenu lenjost i nepreduzimljivost. Ipak, u svoju radnu sredinu unosite mir i razumevanje čineći svima rad mnogo prijatnijim.

ŠKORPIJA

Kada se prihvatite nekog posla, ili ćete vi završiti njega ili on vas – toliko ste opsednuti njime. Ako se nađete u poziciji da vam šef nanese neku nepravdu, nećete mu se otvoreno suprotstaviti već ćete mu suptilno i dugo uzvraćati. Strasti često ometaju razumne reakcije kod vas. Ponekad se takođe događa da se nadređeni u stvari boje vas pa su mnogi njihovi potezi povučeni u samoodbrani. Prema saradnicima se uglavnom ponašate korektno, sve dok nekim svojim postupkom ne izazovu vašu zajedljivost i osvetoljubivost. A za to je dovoljna i sitnica.

STRELAC

Zaposleni Strelac nenadmašnim entuzijazmom uspeva da savlada i najteže radne zadatke, naravno, ako su dovoljno intrigantni jer njegov istraživački um voli izazove. Iako se sa šefom uglavnom dobro slažete, do sukoba ipak dolazi zbog vaše aljkavosti, neodgovornosti i površnosti. Obuzdajte malo svoju lepršavost i budite disciplinovaniji, jer je to takođe jedan od načina da budete prijatniji saradnik. A što se tiče doprinosa opuštenijoj i vedrijoj radnoj atmosferi, tu nema šta da vam se prigovori!

JARAC

Vaša tačnost i odgovornost često znaju da budu i predmet viceva. Poštujete pravila i sva ostala ograničenja do poslednjeg slova. Dosadni poslovi vam ne smetaju, ulažete dosta truda da sve završite tačno onako kako treba. Ne volite da protivurečite šefu, vrlo ste poslušni što u krajnjem slučaju od vas u očima drugih može da napravi tipičnog poltrona. Jer, vi iznad svega poštujete hijerarhiju. Kolege vas doživljavaju kao suzdržanog i nenametljivog saradnika, da bi tek kasnije, kada ih preteknete, shvatili koliko su pogrešili.

VODOLIJA

Na poslu ste previše napeti, na mahove opušteni kada se preterano ne zalažete, ali se vrlo brzo okrećete drugoj krajnosti. Jer, rutinske poslove jednostavno ne možete predugo da radite. Radna disciplina vam je stran pojam jer ne vidite u čemu je njen smisao. Pošto ne podnosite autoritete, možete da imate problema sa šefom, pod uslovom da ne prevagne vaš oportunizam i strah. Svojim buntovnim stavom često umete da izazivate probleme, ali to nikada ne činite samo zbog sebe. Dobar ste saradnik jer cenite zajednički rad.

RIBE

Na poslu baš i ne izgarate previše, osim ako se ne bavite nekim umetničkim zanimanjem gde ste uglavnom neprevaziđeni. Umete dugo da se inatite i da pamtite one koji su vas iskoristili ili povredili, jer vi i odnose sa kolegama doživljavate dosta lično. Vrlo ste saosećajni i žrtvovaćete se za saradnika kojem je potrebna vaša pomoć. Iako delujete kao neko ko je spreman na velike poduhvate, to često zna da bude samo maska kojom umete da blefirate pred onima koje želite da zadivite. Često znate da „dišete za vrat“ šefovima kojima ste uvek na usluzi.

Nadlanu / izvor: 24sata

Pogledajte još