Stradao poslovođa vojne fabrike u Valjevu: Ubio ga čelični okivak

Do nesreće je došlo u drugoj smeni, oko 18.30 časova, u firmi čiji su osnivači valjevska vojna fabrika „Krušik“ i JP Jugoimport-SDPR, kada je otkivak, koji se koristi za izradu „košuljice“ za minobacačku minu, izleteo iz prese i poslovođi naneo teške telesne povrede, lom grudnog koša, ruke i pucanje jetre i slezine, zbog čega je u 22.40 časova i preminuo u Opštoj bolnici u Valjevu.

- R. O. je bio najiskusniji radnik u „Kovačkom centru“, ko zna koliko je mina do sada otkovao u svojoj karijeri i najverovatnije je došlo do opuštanja, pošto je u presu u istom trenutku stavio tri čelična komada, što se po uobičajenoj i dozvoljenoj proceduri ne radi. Pritisak kovačke prese od pet tona je tako bukvalno „katapultirao“ srednji otkivak koji je izleteo iz prese i pogodio ga u grudni koš – priča za „Blic“ izvor blizak istrazi koja je pokrenuta nakon nesreće u ovom preduzeću.

R. O. je pre „Kovačkog centra“, koji je osnovan 2010. godine, godinama radio u „Krušikovoj“ staroj kovačnici, koja je uništena u NATO bombardovanju proleća 1999. godine.

Pogledajte još