Region gori zbog jutrošnjeg hapšenja: Pao balkanski Eskobar!

Na udarnim stranicama elektronskih medija u regionu navodi se da je to jutros saopštio ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović na vanrednoj konferenciji za novinare.

Mediji u regionu citiraju Stefanovića koji je rekao da je ovaj slučaj bio aktuelan i pre 15 i 20 godina, ali je nažalost tek danas, zahvaljući političkoj volji koja je postojala u Srbiji, dobio epilog.

Gotovo bez izuzetka vest prati ista fotografija Kosmajca, najverovatnije, iz ličnih dokumenata.

Zagrebački "Jutarnji list" pod naslovom "Pao balkanski Eskobar" prenose informaciju o hapšenju Kosmajca pozivajući se na beogradske medije.

Portal Indeh.hr je vest plasirao pod naslovom "Pao balkanski Al Kapone".

"Jutarnji" napominje da su mediji svojevremeno javljali da je Kosmajac bio glavom i bradom saradnik velikog kolumbijskog bosa Pabla Eskobara.

Crnogorski mediji podsećaju da je Kosmajac letos, nakon puštanja iz pritvora u Beogradu, pobegao u Crnu Goru, gde je privođen u kotorskoj policijskoj stanici kao "bezbednosno zanimljiva osoba".

Navodi se i da je Kosmajac, zbog štrajka advokata, dobio odbranu po službenoj dužnosti.

Podgoričke Vijsti ističu da iz policije nisu zvanično saopštili zašto su priveli Kosmajca, ali je, kako navode, njegov advokat Boris Vukašinović objasnio o čemu se radi.

"On se tereti za falsifikovanje isprava, ali osim sumnje ne postoje valjani dokazi za to krivično delo. Policija je dobila samo neki propratni dokument gde se obaveštavaju da je njegov pasoš izdat u Slovačkoj, navodno, nevažeći. Pošto je reč o nepotpunoj dokumentaciji, mi se o tome nismo izjašnjavali. Kosmajac o tome nikada zvanično nije obavešten, ali je rekao da će se njegovi advokati u Slovačkoj baviti tom pravnom stvar", kazao je Vukašinović.

Vest o hapšenju Kosmajca je udarna i na gotovo svim portalima u BiH.

Izvor: pressonline

Pogledajte još
Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.