Preminuo Nikola Simić

Prve uloge ostvario je još kao student na daskama Jugoslovenskog dramskog pozorišta, čiji je stalni član od 1959. godine, gde je više od 40 godina igrao je u predstavi "Buba u uhu".

Igrao u brojnim domaćim filmovima i serijama - "Tesna koža", "Srećni ljudi", "Porodično blago", "Više od igre", "Ljubav i moda", a svima nama je poznat i po sinhronizaciji crtanih filmova - pozajmljivao je glas Dušku Dugoušku, ali i Sekaču iz "Nindža kornjača".

Početkom godine, Simić je operisan na Institutu za urologiju i nefrologiju jer je navodno bolovao od raka testisa i prostate.

Nikolu Simića ćemo pamtiti po ulozi direktora propale firme i fudbalskog kluba koji juri Lepu Brenu u filmu "Nema problema", muža Milene Dravić koji ratuje sa komšinicom i unajmljuje kućnog pomoćnika u filmu "Laf u srcu", ali će svima nama on zauvek biti Dimitrije Mita Pantić, večiti mlađi referent u serijalu "Tesna koža".

Legendarni glumac je ranije u intervjuu MONDO portalu otkrio da je za svoj najveći uspeh smatrao to što kada ga ljudi sretnu na ulici, prvo viknu "Pantiću". O nekom prošlom vremenu, načinu rada i kolegama, Simić je rekao: "Znate ono kad sretnete nekoga i odjednom vam ta osoba postane odbojna, a da ni ne znate ništa o njoj? Isto tako se i zbližite sa nekim i on vam odjedared postane blizak. Mislim da je sve stvar te pozitivne energije".

Nikola Simić je svojim ulogama svima nama "odjedared postao blizak" i takav će zauvek i ostati.

Mondo

Pogledajte još