Vojvodina raskinula ugovor sa Stepanovićem

BEOGRAD, 2. oktobra 2009. (Beta) - Fudbalski klub Vojvodina saopštio je da poznati srpski stručnjak Dragoslav Stepanović više nije trener novosadskog tima.

"Bila mi je čast što sam bio trener Vojvodine, kojoj želim svaku sreću. Igrači moraju da pokažu da je na terenu istina i sutra pobede i izađu iz krize u kojoj su trenutno", rekao je na konferenciji za novinare u Novom Sadu Stepanović misleći na sutrašnje gostovanje BSK-u u sedmom kolu Super lige.

Novosadski crveno-beli, koje će na tom meču predvoditi dosadašnji pomoćni trener Zlatomir Zagorčić, pokušaće da protiv BSK-a prekinu niz od tri utakmice bez pobede zbog čega je uprava kluba sporazumno raskinula saradnju sa Stepanovićem.

"Rezultati moraju uvek da budu bolji i tome treba težiti", kazao je Stepanović i dodao da je odluku o raskidu saradnje sa Vojvodinom doneo posle razgovora sa Butorovićem.

"On je pravi fanatik koji radi 24 sata dnevno i molite Boga da ostane 20 godina u klubu. Ja sam radio profesionalno i želeo sam sve najbolje. Vojvodina ima sjajnu perspektivu i budućnost, tim koji će se konstantno boriti za vrh i 350 omladinaca, koji će se ekipi priključivati kad za to dođe vreme", rekao je Stepanović.

"Fudbalsku školu kao Vojvodina nema niko u državi. Tim je na dobrom putu, pa ponavljam da neće bodovi protiv Crvene zvezde i Partizana doneti titulu, već će ostali mečevi rešavati to pitanje. Titula je ono, što od srca želim ovoj ekipi", dodao je.

Butorović je istakao da je tokom saradnje sa Stepanovićem mnogo naučio, ali da su na odluku o raskidu ugovora uticali porazi od Zvezde i Partizana i prethodno nerešen ishod u duelu sa Smederevom.

"Stepanović je rođeni pobednik, pa je i sam smatrao da ovako više ne ide i da je bolje da neko drugi pokuša. Sumnjam da će neki drugi trener imati više znanja od njega, ali sreće možda. Ona je i bila ta koja je nedostajala u proteklom periodu", naveo je Butorović.

"Ali, još postoje šanse da se ostvare najviši ciljevi. Novi šef stručnog štaba biće poznat u toku prvenstvene pauze, a ja ni sa jednim kandidatom, do sada, nisam obavio bilo kakav razgovor. To će rešiti Upravni odbor, čija je to i obaveza. Rešenje se mora tražiti pod hitno", dodao je predsednik Vojvodine.

Stepanović je u Vojvodinu došao letos, a prethodno je u sezoni 2007/2008 trenirao ekipu Čukaričkog.

Ranije je vodio i Bajer Leverkuzen, Ajntraht Frankfut, atinski AEK, Lajpcig, Štutgart Kikers, Ofenbah, Rotvajs Oberhauzen, El Zamalek iz Kaira i kineski Šenjang.

Vojvodina je, posle odličnog pocetka sezone i tri pobede u nizu, posustala u nastavku i sada je na četvrtom mestu na tabeli jelen Super lige sa šest bodova zaostatka za vodećom Zvezdom.

Pogledajte još