Greške u seksu: Ovih 6 NE SMETE ponoviti!

Bili ste pijani i niste koristili kondom
Mešanje alkohola i seksa može da ostavi kobne posledice. Ne samo što rizikujete da dobijete neku polnu bolest, neželjenu trudnoću, već i da teže doživite orgazam. Istraživanja pokazuju da 40 odsto žena ima seks bez kondoma nakon konzumiranja alkohola. Dok ste pijani to zvuči ok, ali kada se otreznite nećete biti srećni.

Koristiš dve kontracepcije istovremeno

U želji da budete sasvim bezbedni, uz kondom koristite i kontraceptivne pilule, na primer, ili imate spiralu? Istraživanja pokazuju da je u tom slučaju samo 59 odsto žena ostalo dosledno, a ostale su brzo odustale od kondoma.

Ne koristiš ništa

Partneri koji su u vezi neko duže vreme, skloni su tome da prestanu da koriste kondome. To je sasvim u redu, ali mnogi od njih pre toga ne urade nikakve provere. Zato, prvo testovi, ginekolog, urolog... a onda baj, baj kondomi.

Ćutiš

Postoji nekoliko problema u spavaćoj sobi koje komunikacija može da reši. Zato, progovorite! Otvorenost je broj jedan za sve, pa i za seks.

Zapostavljaš lubrikante

Skoro 50 odsto muškaraca i žena koji su koristili lubrikante kažu da su lakše doživeli orgazam. Oni ne lažu. Zato, napravi zalihe.

Zapostavljaš predigru

Seks na brzaka je nekada super, ali čemu ta žurba baš uvek? Istraživanja su pokazala da je potrebno od deset do dvadeset minuta maženja za bolji seks i eksplozivniji orgazam. Dakle, uspori malo.

Nadlanu / izvor: 24sata

Pogledajte još