2015. MTV EMA će se održati u Milanu

Tokom sinoćnje dodele EMA nagrada, Nicki Minaj je najavila da će se 2015 MTV EMA održati u Mediolanum Forum u Milanu, 25. oktobra. Italija i Milano će biti domaćini i Expo 2015, "Svetske izložbe", tako da će MTV EMA zatvoriti godinu internacionalnih događaja koji će se održati u Milanu.

Biće to drugi put da će se MTV internacionalne nagrade održati u Milanu, a treći put u Italiji. MTV EMA, koje se svake godine održavaju u drugom gradu, su poslednji put posetile Milano 1998. a Rim 2004. godine.

Uzbuđeni smo što će se 2015 MTV EMA održati u Milanu, gradu u kojem se spajaju umetnost, moda i muzika, i domu 'Svetske izložbe' 2015. godine", rekao je Bruce Gillmer, izvršni potpresednik muzičkog/talent programa i događaja za Viacom International Media Networks, i izvršni producent MTV EMA, i dodao: "Jedna od najvećih kulturnih prestonica, Milano će bez sumnje biti odličan domaćin jednom od najvećih globalnih muzičkih godađaja godine.

Mladi su ključni učesnici današnjice i sutrašnjice, a njima je namenjena i poruka koju nosi Expo Milan 2015,“ objasnio je Roberto Arditti, direktor institucijalnih poslova u kompaniji Expo 2015. „Jedan od ciljeva ovog izuzetnog događaja kakav je Expo Milan 2015, čiji će domaćin Milano biti za manje od 6 meseci, jeste da mlade uključimo u probleme koji se nalaze u srcu 'Svetske izložbe', i da stimulišemo njihovu znatiželju o svetu u kojem žive, u kojem će graditi svoju privatnu i profesionalnu budućnost. MTV ima odgovarajući entuzijazam, i u toj je poziciji, da može da dosegne do naše ciljne grupe - pošto očekujemo najmanje 2 miliona studenata - i da utemelji zaostavštinu koja će trajati tugo nakon Expo Milan 2015.

MTV EMA imaju puno fanova u Italiji tako da je fantastično to što smo u mogućnosti da ponovo šou dovedemo u Milano,“ rekla je Raffaele Annecchino, izvršna potpresednica i direktorka VIMN za Severnu Evropu, Bliski Istok i Afriku. „Šou koji smo organizovali u Rimu 2004. godine je bio jako uspešan. Sada se radujemo tome što ćemo prirediti još veće i bolje iskustvo sa 2015 MTV EMA, u partnerstvu sa EXPO, i što ćemo dovesti hiljade ljudi, sa svih krajeva sveta, u Milano.

MTV i Expo Milan 2015 su takođe kreirali i novu online kampanju koja će biti predstavljena na MTV kanalima i platformama u Brazilu, Južnoj Koreji, Japanu, Rusiji, UK, Francuskoj, Austriji, Nemačkoj, Švajcarskoj, Španiji, Argentini, Holandiji i Italiji. Kampanju su producirali I AM A BEAN s.r.l.

Pogledajte još