Samo ti nemoj da voziš: Koliko su zapravo opasne žene za volanom?

Nije da žene imaju primat na lošu vožnju, daleko od toga, ali prosto, čak i kad je muškarac loš vozač, on neće biti onoliko loš koliko to ume da bude žena.

Da, muškarci su statistićki odgovorni za veći broj saobraćajnih nesreća - uglavnom zbog prekoračenja brzine, ili vožnje u pijanom stanju- ali, kad je žena loš vozač, ostane vam trauma za ceo život.

Moj bivši instruktor vožnje ima svoje mišljenje o ovome
- Žene nisu loši vozači. Čak, kad polažu testove, imaju bolje rezultate od muškaraca, a kad polažu vožnju, opreznije su i poštuju saobraćajne propise i znakove krajnje doslovno. ALI, problem nastaje kad postanu preterano samouverene u vožnji. Čim žensko pomisli "Ja sjajno vozim", garantujem da će doći do nesreće!- kaže nam Dragan M.

Svako zna po neku priču o ženi vozaču, a ovo su neke do kojih smo mi došli.


Užasno tvrdoglave

-Neko vreme sam bio onaj policajac koji prisustvuje polaganju vožnje, i, jednom prilikom, dolazi devojka, seda, vezuje se, uredno isparkirava, i krenemo mi Smederevcem. Sve super, lepo devojka vozi, raspričala se, kad, u jednom trenutku, nađe se ispred nas traktor. Ništa strašno, iza traktora se vučeš dok ne skrene, ili dok ne bude zabranjeno preticanje. Međutim, ona bez pardona, po PUNOJ LINIJI krene da pretiče traktor! Kad tad nisam srčku dobio, nikad neću. Kažem joj ja da se parkira pored puta, i pitam je, zar nije videla punu liniju.
"Pa jesam, naravno."
"I nije ti palo na pamet da ta linija nešto znači?"
"Pa znači da je zabranjeno preticanje."
"Pa što si onda preticala?"
"Pa puna linija ne važi kad se neko vuče!"
- odgovara mrtva samouverena! I pokušavamo instruktor i ja da joj objasnimo, i ona ništa. Naravno, oborili smo je, ali ona je kući otišla ubeđena da sme da pretiče traktor na punoj liniji!- priseća se Nebojša R. za Nadlanu.

(old_image)

Nonšalantno
-Vraćao sam se kući sa posla, bilo je veče, i iz suprotnog smera ide autobus, kad odjednom pored autobusa, u moju traku, maltene ispred mene, izleće ženska u fordu ka, koja pretiče bus! Instinktivno sam skrenuo kolima u jarak, jer da nisam, poginuli bismo i ona i ja.- priča Velibor S.

Sa telefonom

Najstrašnija stvar koju sam video u saobraćaju. Vozi žena ulicom Dimitrija Tucovića, vozi ok, i na semaforu počne da radi polukružno, dok priča telefonom. Da je uspela, pa ni po jada, nego se popela na trotoar, rasterala ljude sa autobuske, uspela da potkači auspuh (jer je rasipao varnice) i tek je onda nastavila dalje... - Danilo D.

A da ne bude da se samo muškarci žale, evo i dama koje su nam priznale da su užasni vožači.


Marija, 27

Idem ja u Šabac sa tatom, dečkom i bratom, i ja sam užasna za volanom, svi mi daju instrukcije, urlaju itd, svi imaju drugačije neke savete... Dođemo mi do kružnog toka, ja umesto na kočnicu nagazim gas svom snagom i odletesmo mi u drugu traku, krivudamo u punoj brzini, ova trojica koče nogama o patos! Samo što nisu probili kroz pod kola! Posle su mi rekli da su dobili upalu mišića...

Jovana, 29

Tek što sam položila sela sam za volan i krenula uzbrdo nizbrdo, i idem ja tako uzbrdo i sve krči, guši se auto, ja dajem još jači gas ono cvili, ali, ide nekako. I samo u jednom trenutku čujem policajca sa druge strane ulice kako urla - SPUSTI RUUUUČNUU!

(old_image)

Tanja, 25
Dugo nisam vozila, i rešio moj dečko da sednemo nas dvoje u kola, da se ja malo podsetim, čisto da ne zaboravim kako se vozi. Idemo mi tako, on sav srećan što ja lepo vozim, ne jurcam, ne gase mi se kola, kad, nailazi iz suprotnog smera neka ogromna mečka(mercedes). E, sad, moram da vam objasnim, ta je ulica zvanično dvosmerna, ali poprilično uzana, i nije bilo šanse da ja nastavim svojim putem ako se ne sklonim. Međutim, ja sam bila ubeđena da ću proći. Moj dečko za to vreme urla, otima mi volan iz ruku, skreće u stranu, cima ručnu i parkira nas da ovaj prođe. Posle smo se složili da moj osećaj za prostor nije adekvatan za vozača...

Da ne bude posle da smo skloni predrasudama, ima žena koje su fenomenalni vozači, a ima i muškaraca koji su katastrofalni.

Ako imate neku priču o zastrašujućim učesnicima u saobraćaju, slobodno podelite sa nama!

Pogledajte još