Da li ono čega se plašimo otkriva koliko smo nezreli?

"Moramo uvek da putujemo u smeru naših strahova", rekao je američki pesnik Džon Beriman jednom prilikom kada je pokušavao da ohrabri druge da ne posustaju. Dakle, ohrabrite sebe i napred u nove pobede!

Strah je jedan od najvećih neprijatelja ljudi. Da biste se oslobodili straha, najvažnije je da prvo uvidite čega se plašite, a potom da postepeno napredujete i pokušate da ga se oslobodite.

Prema istraživanjima, najčešći strah kod muškaraca je strah od zmija, impotencije, nesamostalnosti, telesne slabosti i penzije.

Kod žena strah izaziva pomisao da neće biti privlačna, siromaštvo, da će ostati sama, bolest i da će zavisiti od drugih.

Najčešći strahovi, generalno, su strah od visine, insekata, vode, mraka, letenja, promene i natprirodnih sila.

(old_image)

Ema (23)
Plašim se samo visine. Tačnije, pada sa iste.

Goran (28)
Zmija! Grozne su i ljigave!

Darija (25)
Buba i klovnova se najviše plašim. Ja sam inače veoma anksiozna osoba, ali bube i klovnove baš nikako ne podnosim.

Ivan (29)
Starosti. Užasava me pomisao da ću jednog dana biti star.

Vlada (33)
Miševa, prljavi su i gadni.

Danijela (27)
Paukova, debeli, dlakavi, mali, veliki kako god.

Željko (36)
Da će neko isključiti internet...

Milica (22)
Mislim da se najviše plašim toga da bi svojim postupcima mogla da povredim osobe koje su mi jako važne u životu i tako ih izgubim.

Kristina (23)
Plašim se najviše sebe same, jer se dešava da ako me neko razočara da tu osobu više ne pogledam, a bila mi je draga. To se desilo sa mojom najboljom drugaricom sa kojom sam se družila 14 godina, jednostavno da bombe padaju ne bi se obratila nekome ko me je povredio.

Ana (22)
Plašim se samoće, osećaja kad si okružen ljudima, ali ustvari nemaš nikog.

Ovo su bili neki od odgovora koje smo dobili na pitanje čega se zapravo ko plaši. Kao što vidite, odgovori su najrazličitiji, a da li oni zapravo ukazuju na to da je neko ko se plaši miševa veoma površan, ili je prevazišao strah od nečeg intimnijeg?... Neko će pobeći koliko ga noge nose zbog malog pauka, a neko će stajati nogama čvrsto na zemlji uvek, osim ako ne isključe internet...

Otkrijte nam šta vi mislite i čega se najviše plašite.

Nadlanu/J.P.

Pogledajte još