ŠEŠELJ SLETEO U BEOGRAD "Pavković mi za oproštaj napravio špagete, a Tolimir kupio jogurt"

Šešelja su na put iz Haga ispratili general Nebojša Pavković i nekadašnji predsednik Republike Srpske Krajine Milan Martić. Kako je rekao, Pavković mu je pred put napravio špagete, dok mu je bivši hrvatski general Zdravko Tolimir za oproštaj kupio jogurt.

Dolazni terminal na beogradskom aerodromu je pun - nekoliko stotina radikala okupili se da bi dočekali Vojislava Šešelja. Oni pevaju četničke pesme, uzvikuju “Voji, Srbije” i Vojo, vojvodo”, i izvikuju uvrede na račun predsednika i premijera Srbije Tomislava Nikolića i Aleksandra Vučića.

Predviđeno je da Šešelja osim članova porodice dočeka devojčica u narodnoj nošnji hlebom i solju i rukovodstvo sranke, ali i trubači.

Reporter koji je doputovao letom iz Amsterdama zajedno sa haškim optuženikom navodi da je Ššelj u avionu tražio slatku kafu i čokoladu. - Sedeo je na mestu za hitnu evakuaciju, bez ikakve pratnje. Rekao je: "Znam ja što su me stavili ovde, Da se otvore vrata i da iskočim"

Šešelj je u avionu bio prava atrakcija, javlja reporter "Blica" koji je bio na letu iz Amsterdama.

- Svi su hteli da se slikaju sa njim. Bio je raspoložen i šalio se sa stjuardesama. Pozvao je ljude da dođu na miting u subotu. rekao je da ne zna koliko će ljudi biti na mitingu i da je to za njega "eksperiment".
Izvor: blic

Pogledajte još