ŠEŠELj SE OBRATIO ISPRED STRANKE: Obećao sam vam da ću rasturiti Haški tribunal!

Po dolasku u sedište stranke Šešelja je dočekalo nekoliko desetina pristalica, a u trenutku kad je stigao ispred zgrade na njega su se bukvalno obrušile žene u suzama, koje su pokušavale da ga dodirnu.

Lider radikala izašao je ispred zgrade Magistrata i upravo se obraća okupljenima. Ispred stranke je nekoliko stotina ljudi koji su ovacijama pozdravili lidera uz pesmu "Sprem'te se, sprem'te, četnici", od koje se orio ovaj deo grada.
- Braćo Srbi i sestre Srpkinje! Izbacili su me iz ševeningenske tamnice. Nisam to tražio, samo su hteli da me se reše - počeo je svoje obraćanje lider radikala. Ubrzo je prekinut skandiranjem okupljenih koji su uzvikivali "Pobeda".
- Obećao sam vam da ću rasturiti Haški tribunal! Doduše borba je trajala nešto duže, nego što sam očekivao ali pobedi se u zube ne gleda - rekao je Šešelj.

Premijer Srbije Aleksandar Vučić ponovio je danas da lideru Srpske radikalne stranke Vojislavu Šešelju želi dobro zdravlje i sreću.

Par stotina pristalica SRS ispred zgrade Magistrata sluša obraćanje Vojislava Šašelja i u delirujumu uzvikuje i peva četičke pesme.

Šešelj je u svom obraćanju kazao da mu je odsustvo iz Haga privremeno, dok ne osvoji vlast. Haški tribunal je nazvao globalističkom zveri “koja uništava živote”.

- Tamo su sudili i sude svemu onom vrednom što je Srbija imala devedesetih godina. Srbima sude zato što su Srbi, izriču kazne i šalju na robiju bez ikakvih dokaza. To se desilo Nikoli Šainoviću, Karadžiću, Goranu Hadžiću...

Ovde je nastavak obraćanja

I treći deo


Najstariji sin Vojislava Šešelja Nikola i unuk stigli su u kuću u Batajnici. I dalje nema okupljanja ispred kuće, ali komšije najavljuju veliko okupljanje u glavnoj ulici u Batajnici odakle će simpatizeri lidera SRS doći pred kuću posle 15 sati.

Pogledajte još

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.