Kako se gradi muzički identitet?

Prva radionica u okviru svetski priznatog muzičkog programa, Converse Rubber Tracks, održaće se 15. novembra u malom klubu Doma omladine Beograda, sa početkom u 10h. Ulaz na radionicu je besplatan. Predavači radionice su članovi kultnog pank-rok sastava Atheist Rap, koji iza sebe imaju četvrt veka postojanja i rada.

Svim zainteresovanim posetiocima, biće pružena mogućnost da prisustvuju edukativnoj muzičkoj radionici u okviru koje će članovi Atheist Rapa govoriti kako se gradi muzički identitet. U neformalnoj i opuštenoj atmosferi, posetioci će biti u prilici da saslušaju iskustva članova benda Atheist Rap i saznaju na koji način oni funkcionišu na bini. Svaki autorski bend na svetu ima svoju priču, a Atheist Rap će na prvoj radionici Converse Rubber Tracks-a ispričati svoju.

Frontmen novosadskog sastava, Dr. Pop ističe povodom predstojeće muzičke radionice: “Posetioci će biti u prilici da saslušaju šta je, iz našeg ugla, bitno da bi bend dobro zvučao. Od nekih osnovnih tehničkih detalja, kao što su izbor gitara i pojačala na kojima se svira, do toga kako se prave pesme. Trudićemo se da im objasnimo kako mi funkcionišemo i da ih usmerimo da stvaraju svoju autorsku muziku, a ne da sviraju obrade pesama drugih bendova. Bitno je da mladi bendovi steknu sopstveni identitet, imaće priliku da čuju kako mi to radimo i možda im to pomogne da nađu sopstveni način.” Članovi sastava Atheist Rap kratko su se nadovezali na priču: “Radionica može da im pomogne na taj način što će tokom Converse Rubber Track-a doći u priliku da sviraju na bini, sa kvalitetnom opremom i pred publikom i da osete čari javnog nastupa. I biće u prilici da vide gde su u odnosu na druge mlade bendove, da se međusobno druže i sarađuju. Sceni uopšte, a pogotovo mladim autorskim bendovima potreban je vetar u leđa. U vreme kada je domaća rock muzika gotovo potpunosti u ilegali, jer je planski dugi niz godina zapostavljana od strane medija sa nacionalnom frekvencijom, svaka akcija koja donosi šansu bendovima za afirmacijom je dragocena.”

Mesto i vreme održavanja muzičkih radionica do marta sledeće godine u Srbiji, Hrvatskoj, Makedoniji i Bosni i Hercegovini, biće sukcesivno objavljivani.

Nakon održanih radionica, svetski priznati muzički program Converse Rubber Tracks pružiće mogućnost neafirmisanim bendovima da snimaju na proleće sledeće godine u profesionalnom studiju RTV Vojvodine u Novom Sadu, pod budnim okom domaćih i stranih producenata koji dolaze iz Njujorka i Converse Rubber Tracks studija iz Bruklina.

Više informacija o platformi Converse Rubber Tracks možete pronaći putem sajta

Pogledajte još