Trk po ogledalo: Bubuljica na određenom delu lica ukazuje na ozbiljne bolesti!

Gornji deo čela- probava i bešika

Pijte dovoljno vode, izbegavajte masnu hranu i rafinisani šećer. Žudite li za prženom, masnom hranom, pojedite avokado. Jedite dovoljno svežeg voća i povrća i birajte namirnice bogate antioksidantima i pijte zeleni čaj kao i toplu vodu s limunom.

Uši – bubrezi

Kad bubrezi ne dobijaju sve što im je potrebno, na ušima se može pojaviti velika, bolna bubuljica koji ne prolazi. Problemi s bubrezima često su posledica nedovoljnog konzumiranja vode, unošenja previše natrijuma, kafe, alkohola, životinjskih belančevina i rafinirsanog šećera, učestalog odlaganja odlaska u wc i nedostatka sna i minerala poput magnezijuma.

Između obrva – jetra

Crvenilo, mrlje, masna koža i bubuljice između obrva mogu biti znakovi da jetra radi više nego što bi trebala i da joj treba čišćenje. U tom slučaju najvažnije je izbegavati masno i mlečne proizvode. Obuzme li vas želja za hranom u kasnim satima, pojedite kašičicu neobrađenog meda ili popijte šolju zelenog čaja.

Gornji deo obraza – pluća i disajni organi

U ovom slučaju može doći i do pucanja kapilara na obrazu. Ako i niste pušač bubuljicu na gornjem delu obraza možete dobiti zbog astme, alergija, upale pluća i nečistog vazduha. Najbolje je izbegavati pušenje kao i društvo pušača, odnosno zadimljene prostore.

Donji deo obraza – problemi s desnima i zubima

Izbjegavajte rafinisane šećer i zaslađene sokove, a jedite sveže povrće i voće bogato vlaknima kako biste ojačali zube i desni. Konzumirajte što više prirodne, neobrađene hrane.

Desna ili leva strana brade – hormoni i genitalije

Pokazatelj su neravnoteže hormona, a na ovom delu lica bubuljice naročito imaju žene. Menstrualni ciklus, sredstva za kontrolu začeća I stres mogu uzrokovati neravnotežu hormona. Dovoljno spavajte i radite vežbe opuštanja kao što su joga i meditacija.

Konzumirajte zdrave masne kiseline poput omega tri masne kiseline.

Sredina brade – tanko crevo i želudac

Stres, nedostatak sna i dehidracija mogu napraviti štetu slepom crevu i želucu. Zato dovoljno spavajte, pijte dovoljno vode i rešavajte se stresa jogom i meditacijom. Što se tiče ishrane, takođe ne zaboravite unošenje omega masnih kiselina.

Izvor: zadovoljna.hr


Pogledajte još