Priključite se akciji: Zajedno za nova pluća Užica!

Nikola Mitrović, autor emisije “Žuta minuta" rekao je da je za grad Užice programom Direkcije za izgradnju izdvojio 300.000 dinara za nabavku sadnica. U saradnji sa lokalnom vlašću, Nikola je organizovao volontere koji su se naoružani dobrom voljom odazvali ovoj akciji i pomogli svom gradu da lakše diše.

Na pitanje kako su građani Užica reagovali na ovu organizovanu akciju, Nikola je rekao da su njihovi komentari uglavnom pozitivni, ali i da sve ostaje samo na priči.

-S obzirom na to da je grad Užice jedan od najzagađenijih gradova u Evropi, a da je osećaj kada zasadite drvo i udahnete mu život sjajan, ipak smatram da je trebalo da nam se pridruži više ljudi.

U toku jučerašnjeg dana, oko 40 dobrovoljaca se odazvalo akciji sadnje drveća u užem gradskom jezgru. Zasadili su preko 150 sadnica, dok će ostatak zasaditi organizovana preduzeća, đaci i volonteri.

Akcija ozelenjivanja grada počela je sadnjom drveća u Velikom parku, dok će se do subote na Gradskoj plaži, u Velikom i Malom parku saditi drveće na mestima sa kojih su uklonjena osušena i bolesna stabla. Grad Užice na proleće planira sadnju još 1.000 stabala.

Nikola je pozvao sve zainteresovane građane da se priključe ovoj akciji i istakao da građani mogu dati svoj doprinos i sadnjom drveća ispred svojih kuća i na taj način obezbediti veću pokrivenost grada novim sadnicama.

Zainteresovani građani mogu se prijaviti za akciju preko ekoloških udruženja ili na telefon 031/592-413 od 8 do 15 časova.

Pogledajte još