MOGUĆE JE: 10 načina da se razbudite bez kafe!

Ispijanje kafe ujutru nije jedini način da se razbudite. Predstavljamo vam 10 drugačijih načina da sveži i puni energije uđete u novi dan.
Istežite se

Isprobajte takozvanu "pozu ribe"
Lezite na leđa i stavite ruke ispod kukova. Zatim odignite torzo od zemlje i polako zabacujte glavu. Ova joga poza stimuliše krvotok i pomaže vam da se brže razbudite.

Zagrizite jabuku
Ovo voće će vam dati potrebne šećere i druge ugljene hidrate kao energiju za vaše telo. Odlične su i banane i pomorandže. Idealno bi bilo da ih jedete uz neki izvor proteina, recimo, bademe.

Vežbajte
Možda vam se ujutru čini da nećete ni uspeti da ustanete iz kreveta, ali ne treba da se prepuštate takvom osećanju. Naterajte sebe da vežbate, makar 15 minuta svakog jutra, piše B92. Vežbanje će osloboditi endorfine, zbog kojih ćete se dobro osećati i ući ćete spremni u novi dan.

Izađite na svež vazduh
Idealna jutarnja vežba je šetnja, jer je dokazano da smanjuje stres i umor. Osim toga, istraživanja su pokazala da izlaganje jutarnjem suncu podstiče mršavljenje.

Istuširajte se hladnom vodom
Verovatno će vam u početku biti neprijatno, ali ćete se navići. Zbog nagle promene temperature brzo ćete se razbuditi. Ako mislite da tuširanje hladnom vodom ipak nije za vas, barem priuštite sebi ledeno umivanje.

Pijte vodu
Ako popijete čašu hladne vode ujutru, ubrzaćete cirkulaciju i lakše se razbuditi.

Umesto kafe, pijte čaj
Ako uživate u ritualu jutarnjeg ispijanja, kafu možete zameniti čajem. U čaju ima kofeina, doduše značajno manje nego u kafi, ali će vam zato ojačati imuni sistem i sniziti krvni pritisak.

Slušajte muziku
Napravite svoju listu omiljenih jutarnjih pesama koje vam daju energiju i izazivaju dobro raspoloženje. Ako još i zaigrate, efekat će biti potpun.

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.