Ana Ivanović se povukla sa turnira u Pekingu

PEKING, 3. oktobra 2009. (Beta-AP) - Ana Ivanović povukla se sa turnira "Čajna open" zbog infekcije gornjih disajnih puteva, ocenjujući to kao kraj ove sezone.

"Čini mi se da je povlačenje sa turnira u Pekingu odgovarajući kraj jedne razočaravajuće sezone. Put u Aziju bio je veliko razočaranje, borila sam se sa zdravstvenim tegobama skoro od samog dolaska ovamo", izjavila je Ana Ivanović.

"Strašno sam razočarana... Došla sam ovde, videla fantastičan stadion, a nemam energije da izađem na teren."

Ona je rekla da je njeno telo "krhko" zbog previše treninga i nedovoljno oporavka.

"Poslednjih meseci mnogo sam trenirala i imala mnoštvo fizičkih izazova o kojima do sada nisam govorila", rekla je srpska teniserka.

"Mislim da je to izazvalo veliki broj malih povreda koje sam imala ove sezone", dodala je ona.

"Umesto da budem strpljiva i prihvatim da je zbog fizičkih ograničenja skoro nemoguće da postignem svoju najbolju formu, previđala sam stvari i nisam se njima dovoljno pozabavila. Ova sezona bila je niz razočaranja", kazala je Ana Ivanović.

"Moj tim i ja verujemo da ću moći da se vratim svom starom servisu kada budem počela ponovo da treniram u novembru", rekla je Ivanovićeva.

"Dobro je da sam i dalje 11. teniserka na svetu. Nemam pojma kako sam na tako visokoj poziciji, ali gledajući sa vedrije strane, ne mogu da igram lošije nego što sam igrala ove godine, a i dalje sam među prvih 20," istakla je Ana Ivanović.

Ona je ove godine zabeležila 24 pobede i 13 poraza, a samo jednom je igrala u finalu, u martu na turniru u Indijan Velsu, kada je izgubila od Vere Zvonarove.

Ulazak u osminu finala na Rolan Garosu i Vimbldonu su njeni najveći uspesi na grend slem turnirima ove godine, a na Otvorenom prvenstvu Amerike ispala je u prvom kolu.

Ona je angažovala novog kondicionog trenera, o kome nije dala više podataka i dodala da će posle mesec dana odmora početi ponovo da trenira.

"Uprkos razočaranjima, nimalo ne sumnjam da ću ponovo biti na vrhu i osvajati grend slem turnire", rekla je Ana Ivanović.

Pogledajte još