SKANDAL: Prekid u Sofiji, tuča navijača!

Neverovatne scene su se dogodile u Sofiji po završetku prve četvrtine utakmice 8. kola ABA lige između Levskog i Partizana (pri rezultatu 14:21).

Prema informacijama bugarskih medija povod za nerede bio je ulazak nekoliko navijača crno-belih u halu. Pristalice "parnog valjka" primećene su iza klupe svog tima i istog trenutka navijači debitanta u ABA ligi započeli su obračun, iako gosti nijednog trenutka nisu provocirali.

Na pauzi između prve i druge četvrtine preskočili su ogradu i preko parketa se zaleteli ka drugom delu gledališta, odmah pored klupe košarkaša Partizana. Došlo je do bliskog kontakta, a letele su i stolice, sve u neposrednoj blizni crno-belih košarkaša.

Policija nije reagovala na vreme tako da su jednom trenutku igrače Partizana štitile kolege iz Levskog. Na sreću niko nije napadnut i povređen. Nedugo posle, košarkaši oba tima su se povukli u svlačionice.

Univerzitetska dvorana u glavnom gradu Sofije ima samo dve bočne tribine i za utakmicu sa Partizanom bila je ispunjena do poslednjeg mesta.

Grobari i navijači sofijskog CSKA, najvećeg rivala Levskog, imaju prijateljski odnos i to bi mogao da bude razlog velike tuče.

"Srbe na vrbe", orilo se u nekoliko navrata dvoranom!

Utakmica je prekinuta, ali će, ipak, biti nastavljena pošto se steknu svi uslovi. Dvorana je ispražnjena.

Izvor: Mondo

Pogledajte još