Znate li sve što treba o erekciji? Ove činjenice će vas iznenaditi!

1) NIJE SVAKA EREKCIJA ISTA

Postoje različite vrste erekcija. Refleksogenična nastaje prilikom kontakta, psihogenična tokom fantazija, a noćna u snu. Druge dve vrste erekcija mogu da se pojave i nesvesno.

2) PUŠENJE I ALKOHOL NISU DOBRI ZA EREKCIJU

Studije su otkrile da mlađi muškarci koji pate od erektilne disfunkcije treba da krive alkohol i pušenje. Zato ne treba da preterujete sa ovim porocima.

3) ORALNO ZADOVOLJAVANJE MOŽE DA POVEĆA PENIS

Jedna studija je otkrila da je penis veći nakon oralnog seksa nego nakon masturbacije.

4) ŠTO VIŠE SNA, TO BOLJA EREKCIJA

Nedostatak sna negativno utiče na seksualnu želju i na normalan ciklus erekcija tokom noći.

5) PRIVATNOST JE BITNA

Nekim muškarcima na erekciju utiče i mesto gde vode ljubav. Ako žive sa nekoliko cimera ili imaju decu, nekim muškarcima može trebati malo vremena da se priviknu na nove okolnosti.

6) MASTURBACIJA JE BITAN FAKTOR

Ako muškarac ne masturbira nekoliko dana, u njegovom penisu će biti bolji protok krvi kada ponovo bude stimulisan, što znači da će penis u erekciji biti tvrđi i veći, tvrdi seksualni terapeut Ijan Kerner.

7) VELIČINA JE BITNA

Da, bitno je koliko ste teški i krupni. Gojazni muškarci imaju niži nivo testosterona i neće imati tako jaku erekciju. Održavajte poželjan indeks telesne težine.

8) KONDOMI MOGU DA SMETAJU

Kondomi mogu da budu ometajući faktor nekim muškarcima. Jedna skorašnja studija otkrila je da neki muškarci zaista imaju problem sa erekcijom kada nose kondom. Njima je zato potrebna dodatna stimulacija, kao i više vremena da bi doživeli orgazam.

9) NEKONTROLISANA EREKCIJA JE MNOGO ČEŠĆA NEGO ŠTO MISLITE

Iako se vama možda dopada iznenadna erekcija vašeg partnera, njemu često ume da bude neprijatna, naročito kada mu se to desi na nekom javnom mestu.

Izvor: pressonline

Pogledajte još
Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.