Novi detalji hapšenja Čumeta!

Policija je, po prijavi Ivane Buhe Tulović, supruge ovog svedoka-saradnika, 8. novembra došla u kuću supruga u Surčinu. Žena je prijavila da ju je suprug isterao iz kuće i pocepao joj majicu. Kada je ugledao patrolu MUP-a, Buha je nasrnuo na jednog od policajaca i pokušao da ga udari.

- Počeo je da se gura s policajcem sve dok ga nisu savladali. Sa suprugom se posvađao zbog deteta, koga je Buhina supruga htela da povede sa sobom. On to nije dozvolio pa je došlo do nasilja u porodici - kaže izvor.

Policija je protiv Buhe podnela krivičnu prijavu zbog nasilja u porodici i napada na službeno lice, potvrdio je juče i ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović.

- On je uhapšen, podneta je krivična prijava i očekujemo da bude procesuiran - naglasio je Stefanović.

Povukla prijavu Ivana Tulović je policiji prijavila 3. februara 2011. i detaljno opisala kako ju je Buha tukao. Na suđenju je, međutim, tvrdila da su na nju pala vrata od tuš-kabine i povukla je svoju prijavu, a on je oslobođen.

Hapšenju Buhe prethodilo je njegovo pismo upućeno Upravi kriminalističke policije, pre 20 dana. U pismu je izneo niz pretnji na račun policije i novog rukovodstva i ono će biti uvršteno u dokazni materijal protiv svedoka-saradnika.

- Nemojte da mi šaljete policiju na kuću. Prebiću svakog policajca koji mi se pojavi na pragu kuće u Surčinu - napisao je, između ostalog, Buha uz niz uvreda.

Ovaj Surčinac koga čuvaju pripadnici Uprave kriminalističke policije MUP-a i te kako je poznat po bahatom ponašanju. Država mu je nedavno oduzela invalidsku penziju u koju je s radnog mesta na Beogradskom aerodromu otišao 1993. godine. Za 21 godinu ukupno je primio oko 50.000 evra. Njegovo ime se spominje i vezano za bolnicu od 1.400 kvadratnih metara koju je nelegalno sagradio u Surčinu, zbog čega su nadležni najavili da će biti srušena.

Prvi svedok-saradnik u istoriji srpskog pravosuđa, a koji je svedočio o zločinima „zemunaca“ Dušana Spasojevića, čiji je saradnik takođe bio godinama, poznat je i po čestim saobraćajnim incidentima, ali je često govorio i da je meta nepoznatih napadača. On je u novembru 2010. na autoputu Beograd - Šid usmrtio jednog pešaka.

Iste godine u junu on je imao još jedan saobraćajni incident, kada se njegov „mercedes“ sudario s jednim od tri vozila u pratnji biznismena Predraga Rankovića Peconija.

Izvor: Blic

Pogledajte još