Novi fenomen: Šta je "DRVOSEKSUALAC"?

Ako pratite modu možda ste već čuli za najnoviji trend oblačenja za muškarce. Tipovi koji se oblače prema tom, novom, trendu imaju zanimljiv naziv: drvoseksualci!

Novi trend se rodio iz duha vremena poslednje decenije, a drvoseksualac, koji je obrisao patos metroseksualcem, pojavio se u svom mačo, robusnom, drvosečastom stilu.

Ali šta je zapravo ta karirano-flanelska pojava zvana drvoseksualac?

- Metroseksualci su danas izumiruća vrsta. Njih su vrlo brzo zamenili muškarci koji pokazuju više zanimanja za to kako opstati u divljini, naravno, gradskoj divljini. Možete ih videti kako cupkaju za šankom čekajući svoje piće, ali izgledaju kao da mogu da obore norveški bor.

(old_image)

Izgleda kao čovek iz šume, a u stvari radi kao programer za dobru platu plus bonuse. Njegov ranac izgleda kao da je unutra sekira, a on u stvari nosi “MacBook Air” – ovako ih je opisao Tom Puzak sa portala “GearJunkie”

On dodaje još i to da postoji široka lepeza različitih drvoseksualaca. Imamo napredne drvoseksualce koji izgledaju robusnije, kao pravi divljaci. Oni otvaraju pivo lovačkim nožem i koriste retro filtere na instagramu. A tu su i oni finiji, “lajt” drvoseksualci, koji paze da im odeća ne bude izgužvana i Puzak predlaže da se oni, kao podvrsta, nazovu “metroseče”.

Postoje i protivnici ovog novog termina koji kažu da on nije legitiman, jer za te ljude već postoji legitiman izraz – “urbani šumar”, ali drvoseksualac je svež termin koji ima potencijal i negde se nadovezuje na izraz metroseksualac, za koji neki i dalje smatraju da predstavlja eufemizam za gej.

Nadlanu / izvor:tvbest

Pogledajte još