Njeno samoubistvo je šokiralo svet, ali poslednji dani u životu su još šokantniji

Ruslana je brzo postala popularna i krasila je naslovnice "Voga" kao i modne piste na revijama nekih od najpoznatijih kreatora. Za njenu popularnost je delom bila zaslužena neverovatno bujna, prirodno plava kosa, kao i genetska caka zbog koje je delovalo da njene plave oči uvek svetlucaju.

Ali, kada je zaletom sa devetog sprata okončala svoj život, odmah su isplivale mnoge teorije o tome zašto se ubila. Sada novinar "Njujork dejli njuza" Piter Pomerantsev otkriva da se manekenka učlanila u ozloglašenu rusku sektu "Ruža Sveta" neposredno pre smrti. Kako bi ispitao ovu sektu. novinar je i sam postao član.

On je opisao kako vođe imaju neljudski tretman prema sledbenicima, i tvrdi da se sastanci sastoje od dranja, konfuzije i emocionalne dominacije. On kaže da je video kako vođe ponižavaju i krive sledbenike zbog grešaka koje su pravili u toku života, a jedan od vođa je Ruslanu opisao kao "tipičnu žrtvu".

- Ruslana je bila tipična žrtva... Ponekad je bolje počiniti samoubistvo nego odupirati se promeni - izjavio je jedan od vođa, koji nije imenovan.

Ona se okrenula ovoj sekti kada je njen poslovni ali i privatni život počeo da se kreće silaznom putanjom. Posebno su je potresali ljubavni problemi, jer je imala veze sa mnogo bogatijim muškarcima - koji bi je obasipali poklonima, a onda bi je ostavili.

Najveći uspeh u njenoj karijeri bila je kampanja za parfem Nine Riči, i od tog prenutka nadalje stalno je bila okružena moćnim, bogatim muškarcima. Ali nakon raskida sa zgodnim neimenovanim tajkunom, koji joj je obećao da će je oženiti, njeno psihičko stanje je navodno počelo da se pogoršava.

Privatni problemi su doveli do toga da popusti i u poslu, zbog čega se učlanila u sektu. Nedugo nakon što se prijavila za jedan od njihovih kurseva - koji košta 300 dolara po danu - pronađena je mrtva na ivičnjaku na Menhetnu. Porodica i prijatelji nisu verovali da se ubila i mislili su da je u pitanju ubistvo ili nesreća.

Ali policija je zaključila da je u pitanju samoubistvo, jer je Ruslana sa prozora skočila iz zaleta.

Ženablic

Pogledajte još