Znate li kolike su vam šanse da nađete muža ili ženu?

Mladi se danas sve ređe venčavaju. Mračna predviđanja tvrde da više od polovine današnjih dvadesetogodišnjaka nikad neće stupiti u brak, dok je za generaciju njihovih roditelja taj broj bio manji od trećine.

Studija britanskog Udruženja za bračni život pokazala je da čak tri četvrtine tinejdžera želi da stupi u brak i zasnuje porodicu kad odrastu, ali samo mali broj njih će ostvariti svoje težnje. Većina će kroz život menjati partnere, a i broj onih koji sami odgajaju decu je sve veći.

Istraživači su analizirali statistiku koliko parova stupa u brak, a koliko se razvodi i rezultati su potvrdili da postoji trend- sve manje brakova i sve više razvoda.

Osim toga, podaci pokazuju da uprkos tome što će ređe ulaziti u brak i sve kasnije imati decu, tek svaki 20-ti roditelj iz vanbračne zajednice će ostati s istim partnerom do 15-og rođendana njihovog deteta, piše Daily Mail.

Jedan od razloga za sve manje venčanja je i kasno osamostaljivanje, preveliki troškovi venčanja, ali i životni izbor, pokazale su analize na više od 40.000 domaćinstava od 2009. godine do danas.

Izvor: dailymail/alo

Pogledajte još