DRAMA U ALEKSINCU: Ako mi ne vrate dete mogu mrtvog da me nose!

On kaže da je, kada je videla da je izgubila sudski spor, njegova bivša supruga ispisala dečaka iz škole i odselila se iz Aleksinca. Labović 25 dana nema vesti o detetu i kaže da će gladovati dok se ne sprovede odluka suda i dok mu se sin ne vrati.

- Sud je starateljstvo dodelio meni presudom koja je doneta 14. maja ove godine, a koja je postala pravosnažna 25. septembra. Nakon što je primila presudu, moja bivša supruga ispisala ga je iz škole 24. oktobra, a dva dana kasnije se odselila iz Aleksinca, počinje ispovest otac dečaka. On kaže da je slučaj odmah prijavio tužilaštvu i policiji, koja je njegovu bivšu suprugu pronašla u Nišu.

- Ona je odbila da vrati dete, pravdajući se da presuda nije izvršna. Kada je presuda 11. novembra poslata, tražila je neki drugi „punovažni pečat“. Zatražio sam od suda da sprovede izvršenje, ali me šetaju već danima. Kažu da ne mogu da sprovedu izvršenje jer nema adrese u zahtevu. Pa kako ja da znam adresu kada ne znam gde je odvela dete - jada se Dejan.

- Počeo sam štrajk glađu i odavde idem samo ako se dete vrati po presudi ili ako me pozove ministar pravde kako bih mu izneo problem. U suprotnom će me mrtvog odneti jer idem do kraja - kaže očajni Dejan.

U Osnovnom sudu u Aleksincu kažu da je zahtev uzet u rad po hitnoj proceduri.

- Utvrđeno je da predmet nije podoban za izvršenje jer ne sadrži adresu i jedinstveni matični broj stranke nad kojom se sprovodi izvršenje. Izdat je nalog podnosiocu da dopuni zahtev ovim podacima - kaže portparol suda Mira Pavlović.

Bliskost sa ocem

Prethodnom sudskom odlukom iz 2008.godine, dečak je bio dodeljen na staranje majci, ali je novom presudom sud dodelio dete ocu. Jedan od bitnih faktora bio je nalaz neuropsihijatara u kojem se navodi da je dečak privržen roditeljima, ali da prema ocu izražava „veću emocionalnu bliskost, radost i sigurnost“.

Izvor: Alo

Pogledajte još