Denver Nagetsi savladali Partizan

BEOGRAD, 4. oktobra 2009. (Beta) - Košarkaši Partizana poraženi su od NBA ligaša Denver Nagetsa sa 102:70 (26:16, 24:17, 24:14, 28:23) u trećoj utakmici u okviru američke turneje.

Pred početak utakmice inotonirane su himne SAD i Srbije, a zastavu Srbije, koja je za tu priliku doneta iz crkve u Denveru, držao je jedan od članova crno-bele ekspedicije Jovan Jegdić.

Denver Nagetsi bili su u prednosti od početka utakmice i svoju prednost su uvećavali u svakoj četvrtini.

Tokom meča je viđen veliki broj atraktivnih poena. "Crno-beli" su imali dosta izgubljenih lopti što im je remetilo igru, ali su i prvaci Srbije imali dosta odličnih akcija.

Trener Partizana Duško Vujošević izjavio je nakon utakmice da je "trebalo i da su crno-beli mogli da odigraju bolje" i ocenio da su greške koje su pravili igrači tokom meča "kapital", jer ih, kako je naveo, više neće ponavljati.

"Ovo je za sve nas jedno novo i dobro iskustvo. Nismo se dobro snašli na agresivnu odbranu, izgubili smo mnogo lopti i to je osnovna zamerka. Bilo je i tenzije, jer prvi put se igra sa ovako kvalitetnom ekipom", rekao je Vujošević.

On je izrazio nadu da će Partizan odigrati bolje protiv Finiks Sansa i da će iskustvo iz ovog meča preneti na taj.

"Bez obzira na veliku razliku treba znati da su i druge evropske ekipe koje su igrale ovde gubile i sa većom razlikom. Mislim da se nismo obrukali, a da smo mnogo naučili i da ćemo to znanje primeniti kada bude najpotrebnije", rekao je trener Partizana.

Navijači Partizana bodrili su ekipu tokom čitave utakmice, a na kraju su otpevali i nezvaničnu himnu kluba, koja se od ove godine nalazi ispisana na crno-belom dresu.

Najefikasniji u Partizanu bili su Aleksandar Marić sa 16, Aleksandar Rašić sa 11 i Žarko Rakočević sa postignutih 10 poena.

U ekipi Denver Nagetsa Karmelo Entoni postigao je 17, Aron Aflalo 15, dok je Brazilac Nene ubacio 12 poena.

Crno-bela ekspedicija sutra putuje za Finiksa gde će odigrati meč protiv još jednog NBA ligaša, Finiks Sansa. 

Denver Nagets - Partizan 102:70  (26:16, 24:17, 24:14, 28:23)

Denver Nagets: Entoni 17p, Martin, Nene 12p, Smit 10p, Karter 11p, Louson 9p, Petro 6p, Balkmen 10p, Aflalo 15p, Alen 1p, Vajt 9p, Lubi 2p, Drejper. 

Partizan: Rakočević 10p, Veseli 3p, Marić 16p 21s, Kecman 5p, Rašić 11p, Sinovec 4p, Milošević 5p, Đekić 1p, Božić 3p, Mitrović 5p, Lučić 2p.

Pogledajte još