Krvavi pir: Psihički bolesnik zaklao sedam osoba u sanatorijumu!

Muškarac koji je ranije lečen od metalnog oboljenja ubio je danas nožem sedam osoba, među kojima šest medicinskih sestara, u sanatorijumu na severu Kine.

Među nastradalima je i jedan radnik administracije, dok je jedna medicinska sestra teže povređena. Napad se dogodio rano ujutru u sanatorijumu u Bejdaihu, letovalištu u blizini kineske prestonice Pekinga.

Osumnjičeni za napad je, takođe, radio u sanatroijumu i nalazi se u pritvoru. Kineski dnevnik "Pekinške vesti" javio je da se radi o 27-godišnjem Liju Siaolongu koji je priznao da je ranije imalo mentalno oboljenje i da je lečen u Pekingu i obližnjem gradu Tangašanu 2006. godine.

Utvrđeno je da napadač nije imao nikakve probleme sa preminulima, izvestio je dnevnik. Serija napada na lekare i medicinske sestre tokom protekle dve godine bila je povod da Ministarstvo zdravlja usvoji strožije mere bezbednosti u bolnicama.Tokom 2010. godine, poslenđe godine za kjoju postoje podaci o broju napoda na lekare i medicinsko osoblje, izvršeno je 17.234 napada, prebijanja, kidnapovanja, verbalnih napada ili ubistava na lekare i medicinsko osoblje.

Izvor: Kurir

Pogledajte još