60 dana jeo samo zdravu hranu i evo šta mu se dogodilo!(VIDEO)

Dejmon Gejm australijski reditelj i glumac, 60 dana se hranio "zdravom" hranom s niskim udelom masti, ali velikim udelom šećera. Rezultati su i više nego šokantni.

Za samo tri nedelje, Dejmon se osećao užasno čitavo vreme, postao letargičan i vrlo nervozan. Kada je otišao kod doktora, prognoze su bile najstrašnije - dijagnostifikovana mu je masna jetra.

"Nisam pio gazirana pića, jeo čokoladu, sladoled ill slatkiše. Sav šećer koji sam unosio dolazio je iz takozvanezdrave hrane, niskokaloričnih jogurta, musli pločica, voćnih sokova, sportskih pića. Onih stvari koje roditelji daju deci misleći da rade dobro", rekao je Dejmon, koji je sve to zabeležio u dokumentarcu "Taj šećer film".

Dejmon je dobio 10 centimetara sala oko struka, a njegova mentalna funkcija opisana je kao "nestabilna". Otkrio je, takođe, da za to vreme nikako nije mogao da se najede.

Dnevno je unosio i do 40 kašičica šećera, malo više nego što unosi prosečan tinejdžer, a kako bi se to sve uporedilo maksimalna dnevna preporuka unosa šećera je devet kašičica za muškarce i šest za žene.

Za doručak bi pojeo niskokalorični jogurt, žitarice i sok od jabuke. To je 20 kašičica šećera.

"Ne kažem da ljudi treba da prestanu da jedu šećer, već samo da budu svesni. Šećer je u 80 odsto sve prerađene hrane. Ako ga uklonimo, prvi je to korak prema promeni", rekao je Dejmon.

Pogledajte video:

Izvor: kurir

Pogledajte još
Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.