5 koraka za bezbolnu brazilsku depilaciju kod kuće!

1. KORAK
Istuširajte se mlakom vodom i nežnim sapunom, te postavite čist peškir ispod svojeg tela. Zaštitite se od svih eventualnih izvora nečistoće i koristite samo nova pomagala za depilaciju tek izvađena iz originalnog pakovanja ili ona koja su dobro sterilisana. Opskrbite se dovoljnim količinama voska, trakica i drvenih štapića za nanošenje.
2. KORAK
Čupanje dlaka može biti izuzetno bolan proces, pogotovo ako sami povlačite trakice s tela. Dlačice koje planirate da uklonite ne bi smele da budu duže od pola santimetra. Ako su kraće od toga nećete ih uspešno počupati, a čupanje dužih će izazvati jače bolove.

3. KORAK
Upotrebite vosak koji najbolje odgovara vašem tipu kože. Stručnjaci savetuju da se držite onoga što je dobro za vaše lice, na primer čupanje dlačica na koži iznad gornje usne, biće odgovarajuće i za intimno područje.
4. KORAK
Isplanirajte svoje aktivnosti unapred i u skladu s planovima o depilaciji. Sveže depilirana koža ne podnosi vrućinu i znojenje, pa nemojte posle tretmana da idete na trčanje ili na neki drugi oblik vežbanja. Izbegavajte i vrući tuš i saunu. Umesto toga, nadraženoj koži će odgovarati prirodno ulje za telo koje neguje i vlaži kožu.
5. KORAK
Crvenilo kože i lagano žarenje intimnog područja su normalne posledice brazilske depilacije. Ali ako ste ipak oštetili površinu epiderma postoji opasnost od infekcije. Osećate li ekstreman bol, bolnu izraslinu na tom području, temperaturu ili koji drugi simptom infekcije, potražite pomoć lekara.

SAVET PLUS:

Depilacija voskom u kućnoj radinosti ne preporučuje se osobama koje pate od dijabetesa i kožnih problema poput ekcema i psorijaze ili imaju oslabljeni imunitet.

Izvor: zadovoljna


Pogledajte još

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.